Wat is de Jordan Pass en waarom heb je deze nodig?

Met de Jordan Pass krijg je toegang tot 40 attracties in Jordanië. Veel landen hebben zo’n pas maar meestal haal je de kosten van de pas er niet heel snel uit. De Jordan Pass is echter een hele goede deal waarmee je vrijwel zeker veel geld zal besparen. Hoe het werkt, waar je hem koopt en welke verschillende opties er zijn lees je in dit artikel.

Waarom is de Jordan Pass zo’n goede deal?

Ga je naar Jordanië dan zijn twee dingen vrijwel zeker: je hebt een visum nodig en je gaat Petra bezoeken. Een visum krijg je bij aankomst op het vliegveld en daarvoor hoef je vooraf niets te regelen. De kosten voor je visum zijn 40 JD (ongeveer €50) maar met de Jordan Pass betaal je hiervoor helemaal niets. De entree prijs voor één dag Petra is 50 JD (ongeveer €63). Met de Jordan Pass is dit dus beide inbegrepen terwijl de Jordan Pass maar 70 JD (ongeveer €88) kost. Wanneer je dus alleen Petra zou bezoeken, bespaar je al 20 JD (ongeveer €25). Daarbij ga je vast ook Wadi Rum, Jerash en andere attracties bezoeken die allemaal inbegrepen zijn bij de Jordan Pass. Kortom, een hele goede deal!

Extra voordeel: Met de Jordan Pass hoef je vaak niet in de rij te staan om een kaartje te kopen.

Verschillende Jordan Pass opties

Je kan kiezen uit drie verschillende opties wanneer je de Jordan Pass aanschaft. Het enige verschil is hoeveel dagen de entree voor Petra inclusief is.

Jordan Wanderer  > 70 JD (ongeveer 88 euro)

  • Toegang tot 40 attracties
  • Één dag Petra

Jordan Explorer > 75 JD (ongeveer 94 euro)

  • Toegang tot 40 attracties
  • Twee dagen Petra

Jordan Expert > 80 JD (ongeveer 100 euro)

  • Toegang tot 40 attracties
  • Drie dagen Petra

De kleine lettertjes van de Jordan Pass

Natuurlijk zijn er altijd wel een paar voorwaarden en regels verbonden aan zo’n pas. Zo is de Jordan Pass 12 maanden geldig na het bestellen en is hij twee weken bruikbaar nadat je hem bij de eerste attractie hebt laten scannen. Daarbij moet je altijd je paspoort kunnen laten zien wanneer je bij een attractie naar binnen wil. Als laatste is het zo dat je de Jordan Pass alleen kan aanschaffen wanneer je minimaal drie nachten in Jordanië verblijft. 

Waar kan je de Jordan Pass bestellen?

Wil je meer informatie of de Jordan Pass bestellen? Bezoek dan de officiële website van de Jordan Pass. Om de Jordan Pass te bestellen heb je een Visa of MasterCard credit card nodig. 

Problemen met de betaling?

Lukt het niet om de betaling te doen? De website van de Jordan Pass werkt niet altijd even goed in elke browser. Probeer dus even een andere browser of credit card wanneer het niet wil lukken.