Wat kost een reis door Jordanië?

Een rondreis door Jordanië is onvergetelijk. Dit gastvrije land in het Midden-Oosten heeft zoveel moois te bieden en het kan bijna niet anders dan dat je hier een geweldige tijd zal hebben. Ben je benieuwd naar de kosten voor een reis door Jordanië? In dit artikel delen we alles over de verschillende kosten met vele prijsvoorbeelden. Zo kan je een goed idee krijgen van wat voor kosten je kan verwachten.

Ze betalen in Jordanië met de Jordaanse Dinar (JD). Wij hebben voor het gemak in dit artikel alles even omgerekend naar euro’s.

Kosten voor eten en drinken Jordanië

De kosten voor eten en drinken in Jordanië zijn afhankelijk van in welke restaurants je gaat eten tijdens je reis. In een goed restaurant dat goed beoordeeld is op Tripadvisor kost een hoofdgerecht gemiddeld €12. Maar je kan ook een stuk goedkoper eten in Jordanië. Zo kan je bijvoorbeeld in Amman bij een straattentje al een broodje falafel eten voor €1. Een 1,5 liter fles water kost €0,50 in de winkel en een cola in een restaurant kost €1,20. Soms ben je afhankelijk van het eten in je hotel zoals bij een bedoeïenen kamp in Wadi Rum of wanneer je bij een kamp in Dana slaapt. Hier betaal je voor het diner vaak ook zo’n €12. Dit is dan meestal een erg goed buffet. Verblijf je in een stad zoals Wadi Musa bij Petra of in Akaba dan heb je veel meer keuze en is er altijd wel een goedkoop restaurantje te vinden waar je voor een paar euro kan eten.

Kosten voor vervoer in Jordanië

Je kan op verschillende manieren rondreizen in Jordanië. Reizen met het openbaar vervoer is de goedkoopste manier (ongeveer €1 per uur reizen) maar vergt wel wat geduld. Er zijn namelijk geen vaste vertrek- en aankomsttijden want de bussen vertrekken vaak pas als ze vol zitten. Daarbij gaat er soms maar één bus per dag van de ene naar de andere bestemming. Niet heel ideaal dus en daarom reist bijna iedereen in Jordanië met een huurauto. Je kan al een auto huren in Jordanië vanaf €41 per dag inclusief volledige verzekering. De prijzen hangen natuurlijk sterk af van wat voor auto je boekt en voor welke periode. Wij waren ongeveer €120 aan benzine kwijt voor een rondreis van 12 dagen. Lijkt het je wat om een auto te huren in Jordanië? Check dan ook even onze tips voor het huren van een auto in Jordanië.

Kosten voor activiteiten en entreeprijzen

Entreeprijzen en activiteiten zijn soms behoorlijk prijzig in Jordanië. De entree voor Petra is bijvoorbeeld €63 voor één dag. Toegang tot Wadi Rum is €6 en een bezoekje aan Jerash kost €12,50. Gelukkig kan je de Jordan Pass aanschaffen en krijg je hiermee toegang tot zo’n 40 attracties in Jordanië. Als je Petra bezoekt dan heb je de kosten voor de Jordan Pass er al uit omdat je met de Jordan Pass ook niets hoeft te betalen voor je visum. De prijzen voor activiteiten zijn erg wisselend. Een hele dag door de woestijn scheuren met een jeep kost je zo’n €60 maar je kan ook een mooie wandeling maken die je helemaal niets kost.

Kosten voor accommodaties in Jordanië

Ook hotels heb je in alle soorten en maten in Jordanië. Basic tweepersoonskamers starten bij een bedrag rond de €17 per nacht. Wil je een een goede kamer en een hotel met een goede beoordeling dan stijgt die prijs al snel naar een bedrag van rond de €40 à €60 per nacht. Ook zijn er veel tentenkampen in Jordanië. Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar dat is het wel! Je slaapt bijvoorbeeld in Wadi Rum in een bedoeïenen kamp op de meest prachtige plekken in de woestijn. Dit doe je al vanaf €12 per nacht maar als je graag op een mooie locatie slaapt en het ontbijt inbegrepen is, zit je rond de €35 tot €55. Wij hebben een lijst gemaakt van onze favoriete hotels in Jordanië en in dit artikel krijg je ook een goed beeld van wat goede hotels in Jordanië ongeveer kosten.

Onze uitgaven in Jordanië

Stiekem hebben wij behoorlijk veel geld uitgegeven tijdens onze meest recente reis door Jordanië. In totaal hebben wij €1.315 per persoon uitgegeven aan een 12-daagse reis exclusief vliegtickets. We komen dus op een dagbudget uit van €109 per persoon. Dat is inclusief duurdere uitgaven zoals een huurauto (€500) twee nachten in een resort aan de Dode Zee (€550), de Wadi Ghuweir Trail (€200), een privé tour door Wadi Rum (€150) en nog wat kleinere dingen. We sliepen altijd in goede hotels en hebben gegeten bij de betere restaurants. Een reis door Jordanië kan zeker ook veel goedkoper wanneer je slaapt bij wat goedkopere hotels en wat meer op zoek gaat naar restaurantjes met betere prijzen. Laat je dus niet afschrikken door onze uitgaven wanneer je budget kleiner is!