Zwem in de Devil’s Pool bij de Victoria Watervallen

Dit artikel is geschreven door Milou Tijmensen  en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers.
 

Eindelijk kom je aan bij Livingstone en het beste wat je daar kunt doen, is de grens van Zambia met Zimbabwe opzoeken. De grens wordt gevormd door de plek waar de rivier de Zambesi 100 meter naar beneden valt, om daar zijn weg te vervolgen. Dit naar beneden razende water worden de Victoria Watervallen genoemd. Deze natuurlijke grens kun je op de volgende manier bezoeken: door te zwemmen in de Devil’s Pool.

Zwemmen in de Devil’s Pool

Zwemmen kun je niet overal in de droge bush van Afrika, zeker niet met de dreiging van krokodillen en nijlpaarden. Of door de sterke stroming van een komende waterval. Toch is daar één uitzondering op: een natuurlijke, bruisende poel bij de rand van de Victoria Watervallen waar het water bulderend naar beneden dondert over 1708 meter breed. Donders, horen we je denken. ‘Zonder dat je het water achterna gaat?’ De naam van het zwembadje is niet voor niets ‘Devil’s Pool’. Met een duik in het water en met visjes die aan je tenen knabbelen begeef je je op de rand van wat leven of dood zou kunnen betekenen. Met andere woorden: je beleeft de wonderlijke kracht van de natuur, terwijl je er midden in zit.

De kosten en de opties

Dankzij de lokale gidsen kun je gelukkig op een veilige manier bij de poel komen. Er zijn twee soorten tochten om bij de duivelse poel te komen. Met de ene tocht loop je onder begeleiding in zo’n driekwartier naar de rand toe, neem je een duik inclusief fotosessie (voor als je het later zelf niet meer gelooft) en loop je in het zonnetje weer terug. Voor deze ervaring geef je een ochtend en 50 USD. Voor een uitgebreider bezoek en 120 USD word je naar de poel gebracht en krijg je een lunch aangeboden (welke je helaas niet in de poel kunt opsmikkelen).

Niet echt jouw ding?

Je er ook voor kiezen om een wandeling langs de Vic Falls te maken aan Zimbabwaanse kant, de brug tussen Zambia en Zimbabwe te bezoeken met de Vic Falls aan je zijde of kiezen voor vogelperspectief en een microlight flight over de watervallen maken (zie hier hoe dat is). En wanneer je die watervallen een beetje beu bent (wat wij ons niet kunnen voorstellen), explore dan Livingstone, maak een praatje met locals in de hipste bar van Vic Falls Village, geniet van een drankje tijdens zonsondergang op de rivier de Zambesi of kies voor het vetste wildwater rafting avontuur van je leven.

Reis info

Beste reistijd Zambia: Mei t/m september.
Visum: Krijg je bij aankomst.
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals:
Booking.com