De highlights van Los Angeles

De stad die vaak (ten onrechte) overgeslagen wordt in Amerika is Los Angeles. Los Angeles is een bijzondere stad, een stad waar je de highlights van moet kennen wil je haar gaan waarderen. Los Angeles wordt vaak gezien als een stad waar de luchtvervuiling hoog is, waar ‘downtown’ niet zoveel voorstelt en waar het verkeer altijd vast staat. Maar Los Angeles is wel een stad die je gezien moet hebben, al is het maar om te zeggen dat je door Hollywood hebt gelopen, de route 66 hebt afgereden en dat je gerolschaatst hebt over Venice Beach. Want dat is óók Los Angeles! Ik heb het geluk gehad om daar met bevriende ‘locals’ de stad te gaan verkennen en ik vertel je waarom Los Angeles een leuke stad is.

Mulholland Drive

In Amerika is het hebben van een huurauto bijna een must. Zonder auto in Amerika kom je nou eenmaal niet ver. De hele maatschappij is gericht op het hebben van een auto. Bijkomend voordeel is dat je de tofste route van Los Angeles kunt rijden: Mulholland Drive. Mulholland Drive loopt door de Hollywood Hills en biedt spectaculaire uitzichten op de stad, de Hollywood letters en de dure huizen van de sterren. Ik heb de weg meerdere keren gereden omdat ik steeds weer iets nieuws zag. Ook de zijwegen, zoals Sepulveda Boulevard, zijn erg gaaf (en soms erg steil) om te rijden. Sommige stukken zijn onverhard en bedoeld voor wandelaars, bikers en ruiters, maar dat wordt duidelijk van te voren aangegeven en kun je een omleiding nemen. Waarschijnlijk komt de naam Mulholland Drive je bekend voor? Dat zou kunnen, David Lynch heeft ooit een gelijknamige cultfilm gemaakt over deze weg.

De highlights van Los Angeles-3

Hollywood

Tja, Hollywood… Dat moet je gezien hebben, maar verwacht er niet te veel van. Kom ook niet te vroeg in de ochtend, want dan zijn alle winkels nog dicht en zijn er meer zwervers dan toeristen. De straten rondom Hollywood Boulevard en Sunset Boulevard kom je ook liever niet (gut, klinkt wel erg negatief hè!) vanwege de nare geurtjes, zwervers en vermoedelijk ook criminaliteit. Ik voelde mij er in ieder geval niet op mijn gemak. Kom je er iets later op de dag, zo rond lunchtijd, dan is het best een leuke plek om te zien: het toerisme, de bekende theaters, de Walk of Fame en de hele Hollywood-vibe. Let goed op je spullen en vermijd de mensen die je iets willen verkopen. Op de één of andere manier weten ze dat je uit Nederland komt en spreken ze nog een paar woordjes Nederlands ook… Laat je ook niet verleiden tot een celebtour, een busreis langs de huizen van beroemde sterren. De meeste huizen liggen namelijk ver achter een hek en wil je het zelf zien? Rij dan over Mulholland Drive en pak de straatjes die daar aan liggen. Veel leuker, goedkoper en grotere kans dat je een beroemdheid spot. Wat ook belangrijk is: parkeren kan lastig zijn i.v.m. drukte. Vlakbij Vine Street vind je de Farmers’ Market. De Farmers’ Market is erg leuk om overheen te struinen met een vers geperst sapje en je te begeven onder de locals.

Griffith Observatory

Wat wel erg leuk is om te doen is de Griffith Observatory. De Griffith Observatory is een sterrenwacht die ook in de heuvels van Los Angeles ligt. De toegang is gratis en je hebt een ongelofelijk uitzicht over de gehele stad. Erg leuk om te doen!

Santa Monica

Santa Monica is één van de bekendste en gezelligste plekken in Los Angeles. Santa Monica is een wijk aan het strand en haar bekendste trekpleister is de Santa Monica Pier. Hier eindigt de Santa Monica Boulevard oftewel: de Route 66. De Route 66 loopt van oost naar west, van Chicago tot Los Angeles. In Santa Monica heerst gezellige bedrijvigheid en de Santa Monica Pier is misschien wel de drukste plek van Los Angeles. Je vindt er een complete kermis met achtbaan! Het mooiste van de Santa Monica Pier vind ik het uitzicht op de stad en strand. Op en top Amerika! Aanrader: laat je verwennen en parkeer je auto ‘valet’ (laten parkeren door iemand).

De highlights van Los Angeles-2

Beverly Hills

Het is leuk om rond te rijden in Beverly Hills, waar de kans best groot is dat je een bekend persoon tegenkomt! Vergeet niet op zoek te gaan naar het bekende Beverly Hills logo. Rijd een rondje door de wijk en geniet van de grote huizen en de grote dure auto’s. Ga terug via Rodeo Drive, de duurste winkelstraat van Los Angeles.

Venice Beach

Het leukste stukje van Los Angeles! Huur een fiets en rij over het fietspad langs de kustlijn. Dit is op en top genieten van Los Angeles. Ook een prachtige plek om je hotel te boeken overigens! De sfeer die in Venice Beach hangt is heel relaxed en iedereen trekt er op uit om hier zijn weekend te vieren.

Hotel tips


10551623

Comfort Inn Near Old Town Pasadena

Zeer schone kamer, comfortabel bed, zeer vriendelijk personeel, gelegen aan een drukke straat in Pasadena, maar toch zeer rustig. Heerlijk zwembad om lekker aan te ontspannen.

Prijs per overnachting: v.a. € 127

Meer informatie


46970409

Ramada Inn Marina del Rey

Gratis ontbijt en gratis parkeergelegenheid met grote en comfortabele kamers. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ongeveer 20 min wandelen naar venice beach.

Prijs per overnachting: v.a. € 106

Meer informatie