Dit zijn de mooiste stranden van Koh Rong

Ben jij gek op mooie stranden? Dan is Koh Rong het perfecte eiland voor jou! Dit eiland is qua oppervlakte net zo groot als Hong Kong en is rijk aan vele prachtige stranden. Lange tijd was Koh Rong een ‘off the beaten track’ bestemming maar de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen en bezoekt vrijwel iedereen het eiland tijdens zijn of haar reis door Cambodja. No worries, Koh Rong is nog steeds paradijselijk. Er zijn alleen wat meer mensen nu.

koh rong boat

Koh Rong is voor 70% in handen van The Royal Group. Deze internationale groep investeerders hebben een contract van 99 jaar en gaan dit eiland omtoveren in een tweede Bali. De komende jaren zal er dus ontzettend veel gaan veranderen. Nu zijn deze veranderingen al goed zichtbaar. De eerste wegen worden aangelegd en grote resorts zijn in de bouw. Over een paar jaar zal het zelfs mogelijk zijn om op Koh Rong te vliegen. Ondanks dit is het nu nog een paradijs voor reizigers en de mooiste stranden zijn nu nog te bezoeken zonder dat je ze hoeft te delen met honderden mensen.

map of koh rong

4K Beach

Ver weg het meest tropische strand van Koh Rong is momenteel 4K Beach. Zoals de naam als zegt is dit strand 4 kilometer lang en er is gelukkig nog niets te vinden op een klein restaurantje na. Verwacht een hagelwit strand en een helderblauwe zee, mits je in het juiste seizoen komt natuurlijk. Dit is wanneer het winter is in Nederland en dus het droge seizoen in Cambodja. In het regenseizoen is het nog steeds erg mooi maar is het water groener. Dit strand ligt op 15 minuten lopen vanaf Koh Tuich Village, het dorpje waar je waarschijnlijk bent aangekomen met de ferry vanaf Sihanoukville. Loop over het strand richting Tree House Guesthouse, waarbij je langs een klein goudachtig strand komt en vervolg je weg over het pad richting 4k Beach.

4K beach Koh Rong Mooiste stranden

Palm Beach

Dit heerlijke strand staat natuurlijk tjokvol met palmbomen en het is de ideale plek om in alle rust de zonsondergang te bekijken. Wil je Palm Beach bezoeken dan is het op dit moment zo dat je een boot taxi moet nemen gezien de wegen nog niet in gebruik zijn. Je kan er ook voor kiezen om een tour maken met ‘Adventures Adam’. Adam vaart elke week in één dag rond Koh Rong zonder vaste planning. Het kan zijn dat je naar Palm Beach gaat of naar een strand waar hij zelf ook nog nooit is geweest. Je bezoekt meestal een vissersdorpje, gaat snorkelen of trekt de jungle in. Een ding is zeker, je hebt een hele toffe dag en je zal een boel geheime highlights zien waar nog bijna niemand ooit van heeft gehoord.

Palm Beach Koh Rong IMG_9088

Long Beach / Sok San Beach

Dit strand is 7 kilometer lang en daarmee het langste strand van Koh Rong. Toen we hier in 2012 voor de eerste keer kwamen was er nog helemaal niets te vinden. Helaas is The Royal Group nu enorme stukken jungle aan het kappen om er resorts te bouwen. Echter is dit zelfs met deze resorts nog steeds een van de mooiste stranden van Koh Rong. Het water is ontzettend helder en het zand is vergelijkbaar met dat van 4K Beach. Vanaf Koh Tuich Village kan je een mooie wandeling van een uur maken waarbij je dwars door de jungle loopt en uiteindelijk bij Long Beach uitkomt. Is dit je te vermoeiend dan kan je ook een boot nemen voor zo’n 4 dollar per persoon.

IMG_9195 Long Beach Koh Rong

Ga je naar een van deze stranden zorg dan dat je al je afval weer mee terugneemt. Er ligt namelijk vaak al heel wat afval en dit is natuurlijk enorm zonde van deze paradijselijke stranden. Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van het eilandleven dan is er ook nog Koh Rong Samloem. Dit eiland is minder ontwikkeld en heeft minstens net zo’n mooie stranden!

Onze favoriete adresjes op Koh Rong

Of je nu op zoek bent naar een luxe resort of een goedkoop hostel, op Koh Rong kan je alle kanten op. Wil je genieten van de rust en luxe dan is BeachWalk Koh Rong een prachtige plek direct aan het strand. Hier ervaar je de schoonheid van Koh Rong op zijn best. Zoek je wel de rust maar heb je een kleiner budget dan moet je eens kijken naar Lonely Beach. Ben je een backpacker of wil je wat meer aan de levendige kant van Koh Rong verblijven dan is het dorpje Koh Tuich Village the place to be. De hostels hier zijn vaak wat minder goed en zeker niet luxe maar qua sfeer is het de beste plek. Happy Elephant Bungalows heeft de beste bungalows. Eenvoudig maar wel knus en iets weg van de drukte. Natuurlijk kan je ook een paar dagen aan de ene kant van het eiland verblijven en daarna een paar dagen aan de andere kant om zo heel Koh Rong te beleven. Koh Rong is het in ieder geval waard om eens wat meer geld uit te geven voor een mooi hotel. Voor relatief weinig geld heb een prachtige bungalow aan een parelwit strand.