Back to basic: Kamperen in de Canadese wildernis

Wil je de Canadese wildernis zo optimaal mogelijk ervaren? Kies dan voor back to basics en ga kamperen met een tentje.

Ongerepte natuur

Canada bestaat voor een groot gedeelte uit ongerepte natuur. Gletsjers, besneeuwde bergtoppen, kristalblauwe meren en een grote variatie aan wild life, zoals elanden, walvissen en beren. Het land beschikt over diverse Nationale Parken en Reserves, waaronder Banff, Jasper en Pacific Rim National Park.

Moraine Lake

Campings

De Canadese natuurgebieden lenen zich uitstekend voor kamperen. Campings zijn dan ook voldoende aanwezig. Denk bij kamperen in Canada niet aan een omheind grasveld met slagboom, zoals je misschien in Europa gewend bent, maar eerder aan een niet omheind stuk bos met ruime kampeerplekken en een eigen kampvuurplek.

Kamperen wildernis canada

Beren

In ‘bear country’ staat vaak ook op iedere kampeerplek een ijzeren box, een zogenaamde bear box, waarin je al je etenswaar en geurende toiletartikelen ‘bear proof’ dient op te bergen. Zo voorkom je dat je ’s nachts ongenode gasten (beren) bij of in je tent krijgt. Laat ook vooral geen etenswaren in je auto liggen. Beren hebben namelijk een sterk ontwikkeld reukvermogen en zijn in staat om je auto open te ‘breken’. Hier wordt op de meeste campings ook voor gewaarschuwd. Op het laten rondslingeren van etenswaren staan fikse boetes.

Goed vertrouwen

Ook het betalen voor de overnachting gaat soms anders dan je misschien gewend bent. Hoewel de meeste campings bemand worden door park rangers, zijn er ook veel onbemande campings. Hier dien je, op basis van goed vertrouwen, een envelopje met geld voor de overnachting in een box te deponeren. Op de envelop dien je het nummer van je kampeerplek en eventueel het kenteken van je auto in te vullen.

Waar kamperen?

Voor echt primitief kamperen, is onder andere Mosquito Creek Campground, gelegen aan de Icefields Parkway, een echte aanrader. In de Lonely Planet staan de meeste campings aangegeven. Hierbij staat ook vermeld welke faciliteiten aanwezig zijn.

IMG_9797

Kampvuur onder de sterrenhemel

Verwacht bij kamperen in de Canadese wildernis geen luxe, maar in plaats daarvan een knapperend kampvuur onder een prachtige, heldere sterrenhemel en wakker worden met uitzicht op de mooiste vergezichten in een van de mooiste natuurgebieden op aarde. What else do you need?

Een camper huren in Canada

Met een camper door Canada reizen is ideaal. Je kunt bij US Travel een combinatie ticket (camper/vliegticket) boeken waardoor je heel voordelig een camper hebt en door het land kunt gaan toeren!

Reisinfo

Beste reistijd: Maart t/m oktober
Visum: 
Krijg je bij aankomst
Goedkoopste vliegticket aanbieder: 
WTC.nl – World Ticket Center
Beste hotel en hostel deals: 
Booking.com