Mini reisgids voor een bezoek aan Panama Stad

Panama Stad is een hele fijne stad om je reis door Panama te starten. Er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden en dingen te doen om je er een dag of twee te vermaken en er hangt een ontspannen sfeertje. Ondanks dat de skyline gevuld is met tientallen witte wolkenkrabbers, is het toch ook een stad die erg groen is. Overal staan tropische bomen en vind je mooi aangelegde parken. Je kan je bezoek aan Panama Stad zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt want er zijn hotels en restaurants in alle soorten en maten. In deze mini reisgids vind je onze tips voor een aantal leuke bezienswaardigheden, hotels, restaurants en informatie over hoe je je het beste kan verplaatsen in Panama Stad.

Bezienswaardigheden Panama Stad

Casco Viejo

Dit is by far het mooiste deel van de stad! Casco Viejo is een koloniale wijk vol goede restaurants, boutique hotels en vrolijk gekeurde gebouwen met gietijzeren balkonnetjes. Je vindt er een aantal oude kerken, gezellige kleine pleinen en smalle straatjes. Ga vroeg in de ochtend of wat later in de middag zodat het nog niet zo warm is en dwaal op je gemak door de mooie straten van Casco Viejo. Eindig je wandeling in een van de leuke cafes of restaurants zoals Casa Sucre Coffeehouse of Rene Cafe.

Tip: Wil je verblijven in deze mooie wijk? Dan is Selina Casco Viejo de leukste optie!

Metropolitan Natural Park

Net buiten Panama Stad vind je het Metropolitan Natural Park. Dit park kan je het beste combineren met een bezoek aan het Panama kanaal omdat het park op de route is naar het kanaal. Je vindt hier verschillende korte wandelroutes die je kennis laten maken met de rijke flora en fauna van Panama. Je moet soms goed zoeken maar met een beetje geluk kom je net als wij een luiaard tegen en allerlei mooie vogels. Loop in ieder geval naar het viewpoint vanwaar je een 180 graden uitzicht hebt over de skyline van Panama Stad. De entree is $4.

Cinta Costera

Langs de gehele kustlijn van Panama Stad vind je de Cinta Costera. In de ochtend en avond is dit een populaire spot voor hardlopers. Het is een oase van rust met veel kleine parken en plekken om even lekker te zitten. De ijscoman is nooit ver weg en de wind zorgt voor de nodige verkoeling maar alsnog kan je de Cinta Costera het beste vermijden tussen 12 en 4 omdat het erg heet kan worden.

Amador Causeway

Wil je wat actiefs doen, neem dan de taxi naar de Amador Causeway. Deze weg is aangelegd om de vier eilanden Naos, Perico, Culebra en Flamenco te verbinden met Panama Stad en om het Panama kanaal te beschermen. Nog voor het gekleurde Biomuseum vind je een klein gebouw waar je fietsen kan huren. Je kan kiezen voor mountainbikes of voor een soort fietskarretjes waar je met meerdere personen op kan. Wij kozen voor het vreemde fietskarretje en hadden daarmee de grootste lol. Ideaal is dat er een dakje bovenop zit waardoor je geen last hebt van de zon. Waar je de fietsen kan huren, verkopen ze ook slush puppies die je vast en zeker wel kan gebruiken na een uurtje fietsen. Kosten: Fietskarretje $8 per uur, mountainbike $3 per uur & slush puppies $1,50.

Panama Kanaal

Het Panama Kanaal is zo’n typische bezienswaardigheid die je niet kan overslaan. Niet omdat het nou zo ontzettend leuk of interessant is maar meer omdat je voor je gevoel Panama stad niet mag verlaten voordat je er even langs bent geweest. Een knap staaltje werk is het in ieder geval. Het Panama Kanaal kan je het beste bekijken bij het Miraflores Visitors Center. Daar heb je een observatiedeck en ze draaien elk half uur een mini documentaire in een kleine bioscoop over de geschiedenis van het Panama Kanaal. De grootste schepen komen tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend en tussen 2 uur en 5 uur in de middag. De entree is $15.

Vervoer in Panama Stad

Wil je lekker snel en goedkoop door Panama Stad reizen dan kan je voor $2 een metro kaart kopen en voor heel weinig geld van A naar B reizen. Je kan met meerdere personen op één kaart reizen. Er is maar één metrolijn dus heel ingewikkeld is het niet. Ook rijden er overal taxi’s die je gewoon kan aanhouden door je hand op te steken. Bijna altijd vragen ze de meest idioot hoge bedragen dus stevig onderhandelen is vereist. Het kan ook goed zijn dat je eerst 3 taxi’s moeten laten gaan voor je er eentje hebt gevonden die wel voor een normale prijs wil rijden. Om een idee te krijgen van de prijzen kan je de app Uber downloaden en de route invullen die je wil afleggen. Je krijgt dan de prijs te zien voor jouw route. Mocht je ergens wifi hebben of een lokale simkaart gebruiken met 3G dan kan je met Uber ook gewoon een taxi bestellen. Je hoeft dan niet te onderhandelen over de prijs en bijna altijd is de taxi er binnen 5 minuten. Ideaal!

Onze favoriete adresjes in Panama Stad

Met meer dan een miljoen inwoners is Panama Stad onwijs groot en vraag je je waarschijnlijk af waar je het beste kan verblijven. Wil je graag in een hostel verblijven? Kijk dan eens naar El Machico. Er is hier een groot zwembad met ligbedden en je komt snel in contact met andere reizigers. Ook de mensen die er werken zijn super gezellig en behulpzaam. Selina Casco Viejo is ook een aanrader wanneer op zoek bent naar gezelligheid. Dit creatieve hostel heeft niet alleen een te gekke inrichting, er hangt ook een hele fijne sfeer. Er is een rooftopbar (en vaak livemuziek) en een fijn zwembad. Houd er wel rekening mee dat het gehorig kan zijn. In stijl en rust je reis eindigen of beginnen? Dan is Best Western een goede keuze. Naast dat de kamers super groot en luxe zijn, is er een infinity pool op de 15e verdieping. Vanuit het zwembad heb je een briljant uitzicht over Panama Stad!

Tip: Al deze accommodaties zijn enorm populair en het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken.