Reisroute voor Panama in 2 tot 3 weken

Een reisroute voor Panama samenstellen is gelukkig niet al te moeilijk. Er zijn een stuk of 5 populaire bestemmingen en over je reisrichting hoef je vaak ook niet lang na te denken door de vorm van het land. Reizen door Panama is makkelijk, veilig en vooral heel erg genieten. Er hangt een heerlijk laid back sfeertje en niemand lijkt er ooit haast te hebben. Hier kom je voor pure ontspanning en tegelijkertijd voor uitdagende outdoor activiteiten en bruisende steden. 

Een reisroute in Panama samenstellen

Wanneer je Panama bezoekt als onderdeel van een langere reis dan kom je waarschijnlijk vanuit Costa Rica of Colombia Panama binnen. In dat geval is je reisrichting bepaald door aan welke kant je binnenkomt. Wanneer je alleen Panama bezoekt dan vlieg je op Panama Stad. Vanaf daar kan je eventueel de San Blas eilanden bezoeken of meteen richting het westen reizen. Omdat je reis weer eindigt in Panama Stad heb je dan twee keuzes: Je kan ervoor kiezen om via alle bestemmingen naar Bocas del Toro te reizen en vanaf daar terug te reizen naar Panama Stad. Dat kan met een lange busrit van 11 uur of je kan vliegen. De andere optie is vanaf Panama Stad te vliegen naar Bocas del Toro en vervolgens via de andere bestemmingen over land terug naar Panama Stad reizen. Een vlucht van Bocas del Toro naar Panama Stad of andersom kost gemiddeld €120.

Tip: Als je rond de 6 maanden van te voren boekt, kun je vaak op Cheaptickets.nl al tickets vinden vanaf €420 naar Panama-stad.

Onze route voor Panama in 3 weken

Reisjunk Reisroutes Panama
Reisjunk Reisroutes Panama

Panama Stad

De hoofdstad van Panama is een fijne stad die niet al te druk aanvoelt. Hier vind je mooie groene parken vol tropische bomen en planten, het Panama Kanaal en het authentieke stadsdeel Casco Viejo. Wanneer je jouw reis start in Panama Stad, neem dan een aantal dagen om even bij te komen en te wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur. Er is hier meer dan genoeg te doen om je een dag of 3 te vermaken. Lees onze mini reisgids voor Panama Stad voor tips en informatie over Panama Stad.

San Blas eilanden

De San Blas eilanden is een unieke groep eilanden zoals je die nergens anders kan vinden. Denk aan 357 paradijselijke mini eilandjes die je met bijna niemand hoeft te delen. Hier vind je geen grote hotels of resorts en alleen het vervoer er naartoe is al een avontuur. Wij hebben hebben hier een 4-daagse zeiltrip gemaakt en hebben de meest paradijselijke eilanden bezocht. Het was een onvergetelijke trip! Lees hier meer over zeilen langs de San Blas Eilanden.

Playa Venao

Dit is een heel klein plaatsje in het zuiden van Panama waar niet meer te vinden is dan een hele mooie baai waar je goed kan surfen. Er zitten slechts een klein aantal hostels en hotels waarvan Selina verreweg de leukste is. Ze hebben een fijn zwembad en er hangt een super fijn sfeertje. Hier moet je zeker een paar nachtjes verblijven in een van de gekleurde huisjes!

Boquete

Boquete bezoek je voor een kijkje in de jungle van Panama. Dit rustige dorpje is de perfecte uitvalsbasis voor een jungle trekking of andere outdoor activiteiten zoals klimmen, raften en quad rijden. In de omgeving zijn meerdere korte en lange trekkingen te maken die stuk voor stuk bijzonder mooi zijn. De jungle van Panama zal je zeker verbazen. Lees ook ons artikel over Boquete vol tips voor activiteiten, restaurants en meer.

Bocas del Toro

Dit prachtige archipel aan de Caribische kust van Panama mag niet ontbreken op je reisroute. Hier kan je ultiem geniet van mooie natuur, lekker eten en gezellige mensen. Chill in een hangmat, spring op je surfplank of neem de fiets om Isla Colon te verkennen. Met een taxibootje kan je voor een paar dollar de omliggende eilanden verkennen en op zoek gaan naar de mooiste plekjes van Bocas del Toro. Benieuwd naar hoe die mooiste plekjes eruit zien? Lees dan onze tips voor Bocas del Toro.

Onze favoriete adresjes in Panama

Tijdens onze reizen gaan we ook altijd op zoek naar de meest leuke en bijzondere hotels en hostels. Van een schitterend boutique hotel tot een schattige bungalow aan het strand, als het maar iets bijzonders heeft wat je reis extra leuk maakt. Ook in Panama vonden we weer een aantal prachtige plekken die we graag met je delen. Voor elke bestemming op deze reisroute hebben we twee unieke tips voor je die je terug kan vinden in dit overzicht van onze favoriete adresjes in Panama. Bijna al deze hotels en hostels hebben zowel mooie tweepersoonskamers als de mogelijkheid om in een slaapzaal/dorm te slapen.