Verken de jungle van Panama in Boquete

Boquete is een heerlijk slaperig stadje in het westen van Panama vanwaar je allerlei outdoor activiteiten kan ondernemen zoals trekkingen, raften, klimmen of quad rijden. Boquete heeft een fijn klimaat en het is er een stukje frisser dan aan de kust. De stad ligt in een valei en is omringd door dichte jungle vol mooie wandelroutes, viewpoints en watervallen. Zoek je wat verkoeling tijdens je reis door Panama en doe je graag iets actiefs dan is dit the place to be. Wij verbleven 4 nachten in Boquete en hieronder vind je onze tips voor leuke activiteiten, goede restaurants en gezellige hostels.

Hoe kom je in Boquete?

Van Bocas del Toro naar Boquete
Neem de taxiboot naar Almirante voor $4 en pak voor ongeveer $1 de taxi naar het busstation. Spring daar op de bus naar David voor ongeveer $8 en stap in David vervolgens over op de bus naar Boquete. Het laatste ritje is in een gele schoolbus en kost je $1,75. In totaal duurt de reis ongeveer 6 tot 7 uur.

Van Panama Stad naar Boquete
In Panama stad start de reis op het Albrook busstation. Daar vind je allemaal verschillende loketten voor tientallen bestemmingen. Zoek het loket voor de bus naar David en koop een busticket voor zo’n $15. Je reist dan met een fijne bus waarin ook een toilet te vinden is. Neem wel een vest mee want de airco staat vaak erg hoog. Koop vervolgens op het busstation voor $2 een Rapid Pass, mocht je deze nog niet hebben, en zet er 1 dollar tegoed op. Je kan op het station het beste even vragen waar je deze pas kan kopen. De pas heb je nodig om door de poortjes te gaan wanneer je naar de bus gaat. De bus naar David doet er 6 uur over. Vanaf daar neem je de bus naar Boquete voor $1,75 en een uurtje later ben je er.

Wat te doen in Boquete?

Outdoor activiteiten
In Boquete kan je zoveel verschillende activiteiten ondernemen dat je je er makkelijk 2 weken zou kunnen vermaken. Helaas hadden wij niet zoveel tijd en zat het weer niet mee waardoor wij alleen een korte trekking hebben gemaakt. Heb je een beetje leuk budget dan kan je ziplinen, raften of een quad huren. Met een kleiner budget kan je een koffie tour doen waarbij je alles leert over de koffieplantages en het hele proces. Om een idee te krijgen van de prijzen, kan je deze website bekijken.

Ga op pad met Feliciano
Wat je ook doet, je mag Boquete niet verlaten zonder dat je de jungle in bent geweest. Er zijn meerdere routes die stuk voor stuk erg mooi zijn. Wij kozen ervoor om met een gids op pad te gaan omdat Boquete ook de plaats is waar de Nederlandse Kris en Lisanne in 2014 zijn verdwaald en overleden in de jungle. Met dat in ons achterhoofd, vonden wij het fijn om een gids te hebben maar er zijn ook veel reizigers die alleen op pad gaan. Bij aankomst in Boquete kwamen wij een ontzettend leuke gids tegen die we je zeker kunnen aanraden. Feliciano is al 16 jaar gids in Boquete en is een van de meest positieve en enthousiaste mensen die wij ooit ontmoet hebben. Hij is overal voor in, van een halve dag wandelen naar de watervallen tot een 4-daagse trekking naar Bocas de Toro. Je kan hem bereiken via WhatsApp op +507 66249940 of mailen op felicianogonzalez255@hotmail.com

Bezoek het Artisan Village
Midden in het centrum vind je het Artisan Village. Hier vind je een stuk of 12 kraampjes waar je allerlei mooie souvenirs verkopen zoals tassen, sieraden en kunst. Leuk om even langs te gaan en een kijkje te nemen tussen 12 en 4 uur.

Lekker eten in Boquete

Voor het ontbijt kunnen we je Sugar & Spice aanraden. Dit is een gezellig cafe en bakkerij in één. Ze hebben lekkere broodjes en ook de wentelteefjes (french toast) is heerlijk. Heb je zin in een burger, pizza of pasta dan ben je bij Big Daddy’s Grill altijd aan het goede adres.

Onze favoriete adresjes in Boquete

Wij hebben twee nachten geslapen in Bambuda Castle. Dit is een bijzonder kasteel dat is omgetoverd tot een prachtige accommodatie op 10 minuten rijden vanaf het centrum. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht en er is fijn een zwembad. Ze hebben zowel mooie tweepersoonskamers, toffe bungalows of je kan in een slaapzaal slapen als je wat minder budget hebt. Wil je liever in het centrum verblijven dan is Selina een leuke plek. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten kamers en er is een grote binnentuin waar ze in de avond het kampvuur aansteken. Ook is er in de avonden vaak livemuziek en iedere ochtend kan je aansluiten bij een lesje yoga.