De 5 mooiste hotels in Cappadocië

Wil je jouw reis naar Cappadocië extra bijzonder maken? Boek dan een paar nachten in één van de hotels met uitzicht over de vallei. In Göreme vind je een paar hele gave hotels met dakterrassen vol Turkse kleden vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over heel Cappadocië. Hier geniet je van een lekker ontbijt terwijl de luchtballonnen laag over het hotel vliegen en de eerste zonnestralen van de dag de vallei verlichten. Een verblijf in één van deze 5 hotels maken je reis naar Cappadocië onvergetelijk!

Tip: We vermelden hier de vanaf prijzen. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen waarin je gaat, de beschikbaarheid en hoe ver van te voren je boekt. De hotels die we aanraden zijn vaak al ver van te voren volgeboekt dus als je hier graag wilt verblijven dan is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken.

Waar te verblijven in Cappadocië?

Veel mensen denken dat Cappadocië een dorp of stad is maar in feite is het een gebied van 800 km². In dit gebied liggen meerdere dorpen en steden waar je kunt verblijven maar het dorp Göreme is niet voor niets het meest populaire dorp. Dit komt door de ligging, de fijne sfeer die er hangt en de vele goede restaurants en hotels. Daarbij komt kijken dat iedere ochtend de luchtballonnen recht boven dit dorp vliegen. Overal in Göreme zijn hotels te vinden maar in het zuiden, op de heuvel, liggen de hotels met het mooiste uitzicht. Bij sommige hotels verblijf je in een grot, waar eeuwen geleden de oorspronkelijke bewoners van Cappadocië ook leefde. Natuurlijk zijn de grotkamers nu voorzien van alle benodigde luxe.

De mooiste hotels in Göreme, Cappadocië

Het aanbod van hotels in Göreme is enorm. Er zijn ontzettend veel hotels en vele daarvan zijn erg mooi en goed beoordeeld. Een keuze maken kan daarom moeilijk zijn omdat veel hotels op elkaar lijken en ze allemaal goed beoordeeld zijn. Wij zijn op zoek gegaan naar de 5 allerbeste hotels in Göreme die iets extra bijzonders hebben. Sommige hotels hebben we zelf geslapen en sommige hotels zijn tips die volgers met ons gedeeld hebben.

Goed om te weten: De hotels die we aanraden liggen allemaal in het mooie deel van Göreme.

Local Cave House

We trappen dit rijtje af met een hotel dat alles in huis heeft voor een heerlijk verblijf. De kamers zijn heel mooi aangekleed, iedere ochtend krijg je een verrukkelijk ontbijt en het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt. Er is een mooi dakterras met typisch Turkse kleden en kussens, én als klap op de vuurpijl is er een lekker zwembad. Perfect voor de hete dagen in Cappadocië!

Laagseizoen tweepersoonskamer vanaf €94
Hoogseizoen tweepersoonskamer vanaf €120

Meer informatie  

Sultan Cave Suites

Als je budget het toelaat, dan is het geweldig om Sultan Cave Suites te boeken. Het uitzicht vanaf het terras is het mooiste uitzicht van alle hotels in Cappadocië. Er zijn mooie eenvoudige kamers maar ook luxe suites met vele extra’s zoals een bubbelbad met uitzicht. Dit is fantastisch voor wanneer je bijvoorbeeld op huwelijksreis bent. Er is geen zwembad maar het hotel ernaast is van dezelfde eigenaar en heeft wel een lekker zwembad waar de gasten van Sultan Cave Suites gratis gebruik van mogen maken.

Laagseizoen tweepersoonskamer vanaf €154
Hoogseizoen tweepersoonskamer vanaf €219

Meer informatie  

Cappadocia Caves

Bij Cappadocia Caves krijg je luxe voor een hele betaalbare prijs. Er is een groot zwembad met ligbedden waar je dat ultieme vakantiegevoel ervaart. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet bij de prijs inbegrepen en de kamers hebben allemaal goede airconditioning. Het enige nadeel is dat het onderaan de heuvel ligt, dus het uitzicht is iets minder spectaculair als dat van de andere hotels in dit lijstje. Vandaar het prijsverschil maar alsnog is het uitzicht zeker niet slecht!

Laagseizoen tweepersoonskamer vanaf €35
Hoogseizoen tweepersoonskamer vanaf €59

Meer informatie  

Henna Hotel Cappadocië

Henna Hotel is een klein paradijsje in Cappadocië. Dit boutique hotel is echt fantastisch. Er is een prachtig dakterras met een indrukwekkend uitzicht en een lounge kamer die eruit ziet als een koninklijk paleis. De kamers zijn vrij eenvoudig, maar hebben wel alles in huis voor een comfortabel verblijf. Met maar 6 kamers is het een kleinschalig, knus en persoonlijk hotel. 

Laagseizoen tweepersoonskamer vanaf €50
Hoogseizoen tweepersoonskamer vanaf €68

Meer informatie  

Charming Cave Hotel

Net zoals alle andere hotels in dit rijtje, heeft ook Charming Cave Hotel een mooi dakterras en een geweldig uitzicht. Ga je in de winter periode naar Cappedocië? Bij Charming Cave hotel kan je ontbijten in een blob. Terwijl je geniet van het uitzicht krijg je een heerlijk vers ontbijt dat bestaat uit allemaal kleine hapjes. 

Laagseizoen tweepersoonskamer vanaf €105
Hoogseizoen tweepersoonskamer vanaf €147

Meer informatie