5 dingen die je niet mag missen in Dubai

Dubai is in slechts enkele tientallen jaren tijd als metropool verrezen uit de woestijn. Enorme gebouwen en kunstmatig opgespoten eilanden domineren het beeld van deze wereldstad. Dubai vormt een belangrijke overstaphub voor vluchten naar het oosten. De stad leent zich daarom ideaal voor het maken van een stopover.

Bezoek Burj Khalifa

De Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Op de 124e verdieping is een uitkijkplatform dat opengesteld is voor bezoekers. Eenmaal boven heb je een overweldigend uitzicht en zie je de stad liggen in de enorme woestijn. Ook de opgespoten palmeilanden en de eilanden die de wereld voorstellen in de Arabische Golf, zijn vanaf deze hoogte goed te zien. Voor het mooiste uitzicht ga je iets voor zonsondergang naar boven. De Dubai Fountains, aan de voet van Burj Khalifa laten elke avond enkele spectaculaire shows zien. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Burj Khalifa

Maak een woestijnsafari

Als je in Dubai bent, zou je bijna vergeten dat de metropool in een enorme woestijn ligt. Een woestijn safari is een absolute aanrader. Er zijn diverse mogelijkheden. Hou je van een beetje actie, dan is dunebashing wellicht iets voor jou. Dit is met een jeep crossen door de woestijn. Ook een kamelentocht en een Arabische barbecue onder de sterrenhemel zijn erg leuk om te doen.

Dunebashing

Neem een kijkje in de oude stad

Breng tijdens je bezoek aan Dubai ook zeker een bezoek aan het oude gedeelte van de stad. Hier vind je oude huizen in traditioneel Arabische bouwstijl. Je kunt er ook een van de souks bezoeken, zoals de Gold souk en de Spice souk, waar sierraden en specerijen worden verkocht.

oude stad

Ga naar Palm Jumeirah

Voor de kust van Dubai ligt Palm Jumeirah. Een eiland in de vorm van een palm dat voor ruim 12 miljard aangelegd is door enorme baggerwerken. Vanuit het vasteland is het eiland met de auto of taxi via een tunnel te bereiken. Het palmeiland wordt omringd door een enorme golfbreker waarop het luxe 5-sterrenhotel Atlantis The Palm gelegen is.

Atlantis Hotel

Shoppen in Dubai Mall en Mall of the Emirates

Hou je van shoppen? Dan kun je je hart ophalen in Dubai Mall, dat onderdeel uitmaakt van Burj Khalifa. Met ruim 1200 winkels is dit het grootste winkelcentrum ter wereld. In het winkelcentrum bevindt zich ook het grootste aquarium ter wereld. Nog niet genoeg winkels gezien? Dan kun je nog naar Mall of the Emirates. Een ander gigawinkelcentrum, waar naast honderden winkels ook Ski Dubai te vinden is. Een indoor skioord van ruim 22.500 vierkante meter.

Kortom, wil jij je lange vlucht naar het oosten onderbreken? Dan vormt Dubai hier een ideale mogelijkheid voor!

Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com