MUST DO: Paragliden langs de kliffen van Madeira

Aanschouw de ruige landschappen van Madeira vanuit een ander perspectief! Paragliden is absoluut een must do op Madeira voor de adrenaline junkies. Samen met een instructeur ren je de berg af en vlieg je heel relaxt langs de hoge kliffen. Ondertussen heb je een waanzinnig vergezicht over de blauwe oceaan. Wat een heerlijk vrij gevoel! 

Hoe ziet het paragliden op Madeira eruit?

Wij gingen paragliden met de ervaren Rui. Hij heeft al 30 jaar ervaring met paragliden en biedt samen met zijn vrouw Alicia tandemvluchten aan. Rui en Alicia zijn een ontzettend leuk koppel en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Samen met Rui maak je de vlucht en Alicia helpt met alles daaromheen.

De locatie is afhankelijk van het weer en is dus altijd een verrassing. De ene dag vliegt hij boven Funchal en de andere keer over een bananenplantage bij een klein dorpje. Alicia neemt contact met je op voor de vlucht en geeft de details door voor het paragliden. Ga je met zijn tweeën paragliden? Dan maak je de vluchten om de beurt. Rui is namelijk de enige die vliegt. Wij vonden het juist leuk dat we na elkaar gingen omdat we de take off en landing van elkaar konden zien en zo ook foto’s konden maken.

Als de locatie is gekozen, rijd je samen met Rui en Alicia naar het startpunt op de berg. Je krijgt een helm, kniebeschermers en een winddichte jas aan. Rui geeft je de nodige instructies en dan is het tijd om te vertrekken. Jullie rennen de berg af totdat de wind jullie oppikt en voordat je het weet, zweef je rustig op de thermiekbellen (warme luchtstromen). Rui woont al zijn hele leven op Madeira en vertelt je tijdens de vlucht leuke weetjes over het eiland. Na zo’n 15 tot 20 minuten land je weer rustig met beide benen op de grond en ben je een hele toffe ervaring rijker.

Wat moet je meenemen voor het paragliden?

Belangrijk is dat je een lange broek aantrekt als je gaat paragliden. Trek ook stevige dichte schoenen aan en het is fijn om een zonnebril op te doen. Je kunt gerust een tas meenemen want die kan je bij Alicia laten.

Wat kost het paragilden?

Vrijwel alle bezienswaardigheden op Madeira zijn gratis dus wat dat betreft heb je hopelijk wat budget over voor een gave activiteit. Het paragliden kost €120 en kan je hier boeken. Mocht je je bedenken of loopt je reis toch anders dan kan je nog tot 24 uur van te voren gratis annuleren. Let wel op dat het minimumgewicht voor het paragliden 40kg is en het maximale gewicht 85kg.

Sit back, relax and enjoy your flight!