Hiken op Madeira: Boca do Risco hike

De Boca do Risco hike is een fantastische korte hike langs de hoge kliffen aan de kustlijn van Madeira. Het is een hele makkelijke wandeling over een vrijwel vlak pad met hier een daar een behoorlijke afgrond aan je zijde. De kliffen zijn enkele honderden meters hoog en begroeit met vele soorten planten. Deze groene kliffen zorgen voor een te gekke kleurencombinatie met de diepblauwe zee en en door de uitzichten begrijp je waarom Madeira soms de bijnaam ‘het Hawaii van Europa’ krijgt. Het pad is vaak lekker rustig en deze hike is dus een perfecte afwisseling voor de drukke wandelroutes!

Boca do Risco hike in cijfers

Aantal kilometer: 10 km
Aantal uur: 3 uur
Hoogteverschil: 240 meter

Hoe ziet de Boca do Risco hike eruit?

Net iets buiten Porto da Cruz vind je het startpunt van de Boca do Risco hike. Veel parkeerplek is er niet maar het is hier niet vaak druk dus je kunt je auto waarschijnlijk ergens in de berm parkeren. Vanaf hier kijk je meteen uit over de strak blauwe oceaan en groene kliffen van Madeira. De hike naar Boca do Risco is zo’n 5 kilometer en een mooie afwisseling tussen stukjes bos die zorgen voor wat schaduw en mooie open stukken langs de kliffen met fantastische uitzichten. Het pad is op twee trappen na grotendeels vlak en daarom voor bijna iedereen goed te doen. Zoals op veel plekken op Madeira kom je onderweg veel bijzondere bloemen, bomen en planten tegen dus neem lekker de tijd om ook de kleine details van deze trail in je op te nemen.

Boca do Risco viewpoint

Deze hike gaat niet om het eindpunt maar vooral over de weg daarheen. Het uitzicht vanaf Boca do Risco viewpoint is namelijk niet veel anders dan de weg erheen. Vanaf Boca do Risco kan je doorlopen naar de stad Machico of omdraaien en terug naar de auto lopen. Loop je naar Machico dan moet je vervoer terug regelen en daarom hebben wij dit niet gedaan. De route staat nergens echt goed aangegeven maar je kan de app maps.me downloaden en daarin de kaart van Madeira. Op deze kaart zie je de wandelpaden en zo weet je ook altijd of je goed loopt. Vol het pad langs de kust en je kunt eigenlijk niet fout lopen.