Tips voor een auto huren op Madeira

Madeira is een perfecte bestemming om een auto te huren. Een huurauto is niet alleen heel praktisch op Madeira maar het is ook waanzinnig mooi om hier te rijden. De wegen van Madeira leiden je naar de mooiste plekken van het eiland. Je wordt tijdens het rijden verrast door watervallen, hoge kliffen en waanzinnige uitzichten over bergen, valleien en de oceaan. Achter ieder hoekje schuilt weer een ander mooi uitzicht. Reken er maar op dat je vaak de auto langs de kant van de weg zal parkeren om van de omgeving te genieten. Wij hebben in twee weken tijd iedere uithoek van Madeira gezien en delen in dit artikel onze tips voor een auto huren en rijden op Madeira. Safe travels!

Waarom een auto huren op Madeira?

Je ervaart alle vrijheid als je Madeira met een huurauto verkent. Je kan gaan en staan waar je wilt en je bent van niemand afhankelijk. Heb je geen huurauto en wil je iets van het eiland zien? Dan ben je afhankelijk van tours, taxi’s of het openbaar vervoer. Tours en taxi’s zijn behoorlijk prijzig en met het beperkte openbaar vervoer duurt het allemaal een stuk langer. Het kan zeker, maar de kans dat je hierdoor minder van het eiland gaat zien is erg groot. Een huurauto is daarom de makkelijkste en leukste optie qua vervoer op Madeira.

Autorijden op Madeira

Autorijden op Madeira is dus waanzinnig mooi en kan hier en daar tegelijkertijd uitdagend zijn. Madeira is een eiland dat alleen uit bergen bestaat waardoor sommige wegen steil zijn en scherpe bochten hebben. Dat zijn wij in het platte Nederland natuurlijk niet gewend dus de eerste paar dagen kan dat even wennen zijn. Gelukkig rijden de mensen op Madeira over het algemeen hartstikke netjes en de wegen zijn goed onderhouden. Houd er rekening mee dat in de bergen soms mist hangt en kan het zicht wat minder zijn. Het kan zomaar zijn dat er midden op de weg een kudde koeien loopt. Rij daarom nooit hard wanneer je door de mist rijdt. Autorijden op Madeira is anders dan in Nederland maar niet moeilijk en voor iedereen goed te doen!

Verkeersregels op Madeira

De verkeersregels op Madeira komen vrijwel allemaal overeen met die in Nederland op één belangrijke uitzondering na: het invoegen op de snelweg. De invoegstrook is ontzettend kort en de auto die invoegt moet stoppen voor de auto’s die al op de weg zijn. Waar auto’s in Nederland je vaak ruimte geven om in te voegen, is dit in Madeira niet het geval. Je moet stoppen op de invoegstrook en pas invoegen als er geen auto aankomt. 

Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren op Madeira?

Het ligt aan het verhuurbedrijf vanaf welke leeftijd je een auto mag huren op Madeira. In de meeste gevallen is dit 25 jaar. Ben je tussen de 21 en 24 jaar oud dan moet je een extra toeslag betalen. Deze informatie staat onder het kopje specifieke voorwaarden dat je tegenkomt in het boekingsproces.

Niet vergeten: je creditcard

Het is verplicht om een creditcard bij je te hebben wanneer je de huurauto ophaalt. Deze creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder. Creditcards met een andere naam zullen niet worden geaccepteerd voor de borg en dan zal je de huurauto niet in ontvangst mogen nemen. Daarnaast is het belangrijk dat deze creditcard voldoende saldo heeft voor de borg. Heb je nog geen creditcard? Dan raden we je deze creditcard aan.

Extra tips voor een auto huren op Madeira

  • Je hebt een geldig rijbewijs nodig om een auto te huren dat je minimaal 1 jaar, of soms zelfs 2 jaar, in je bezit moet hebben.
  • Let goed op tijdens het tanken dat je de juiste brandstof tankt. In het Portugees lijken de woorden diesel en benzine op elkaar. Gasolina is benzine en gasóleo is diesel.
  • Het is aan te raden om met Google Maps te navigeren op Madeira. Download vooraf de kaart van Madeira zodat je ook offline kunt navigeren. Je verliest namelijk wel eens het bereik als je door een autotunnel of door de bergen rijdt.

Wat voor auto kan je het beste huren op Madeira?

Je hebt geen 4×4 nodig op Madeira. Wat wel fijn kan zijn is een automaat. Hier betaal je natuurlijk wel wat meer voor maar het geeft tijdens het rijden een beetje meer rust. Madeira is namelijk één grote hellingproef en het is fijn om je volledige concentratie op de weg en het verkeer te houden. Ben je een zelfverzekerde chauffeur dan heb je geen automaat nodig maar heb je minder ervaring met rijden in het buitenland dan kan een automaat wel fijn zijn op Madeira. Wanneer je met zijn tweeën reist, is een kleine auto prima op Madeira. In een kleine auto ben je wat wendbaarder in het verkeer en zeker met parkeren is dit fijn. Reis je met meer personen dan is een grotere auto natuurlijk comfortabeler.

Wat kost een auto huren op Madeira?

Je kunt een auto huren op Madeira vanaf zo’n €35 per dag inclusief verzekering. De prijs is erg afhankelijk van de reisperiode en hoe vroeg je boekt. Boek je lastminute in de zomermaanden dan betaal je soms wel €60 per dag. Het is daarom slim om zo vroeg mogelijk te boeken. Zelf boeken wij altijd een auto via Sunnycars.nl en dat kunnen we je ook sterk aanraden voor Madeira. Met een huurauto heb je altijd kans op schade en problemen onderweg en daarom is het slim om bij een betrouwbare partij te boeken. Bij Sunnycars is bij de prijs altijd een volledige verzekering inbegrepen, kan je je boeking gratis wijzigen en staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer waar je bij problemen in het Nederlands hulp krijgt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over addertjes onder het gras en als er iets mis gaat op reis dan wordt altijd alles vergoed en geregeld. Soms betaal je hier net een paar tientjes meer dan bij een andere partij maar je hoeft je dan ook nergens meer zorgen over te maken. Dit is het wat ons betreft helemaal waard, zeker op reis.

Let op: Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren. Deze zijn absoluut niet nodig want met de inbegrepen verzekering is alles gedekt. Laat je dus niet voor de gek houden want je bent 100% gedekt, zelfs je eigen risico vergoeden ze in geval van schade.

Gratis annuleren tot 1 uur van te voren: Bij Sunnycars krijgt je momenteel gratis de Flex Service erbij. Hiermee kan je tot 1 uur van te voren gratis je huurauto annuleren of wijzigen dus zo zit je nergens aan vast maar bent wel zeker van een huurauto.