Creëer online jouw unieke reisdagboek

Zo’n drie jaar geleden vertrok reisjournaliste Veerle Witte voor vier maanden naar Zuid-Amerika. Ze zocht naar een manier om haar avonturen online bij te houden. “Ik wilde mijn verhalen, met routekaarten en foto’s, graag in een online editor bijhouden om het vervolgens als boekje af te laten drukken. En dan het liefst zelf alle creatieve vrijheid behouden, dus niet dat je blogs automatisch in een boek worden gegoten.” Teleurgesteld beëindigde ze haar zoektocht, maar het idee voor Travel Diaries was geboren.
app

Een online reisdagboek, is dat er niet al?

Ja er zijn al een boel sites waarop je je eigen reisblog kunt creëren maar geen van de bestaande sites biedt zoveel mogelijkheden en creatieve opties als het nieuwe ‘Travel Diaries‘. Het leukste is dat je dit online dagboek ook nog eens kunt laten afdrukken. Natuurlijk is het allang mogelijk om een fotoboek te laten drukken en bij vele aanbieders heb je al opties om daarin teksten en kaarten te verwerken maar Travel Diaries brengt dat idee naar een heel nieuw level.

In dit digitale dagboek kun je onbeperkt verhalen, foto’s en verschillende landkaarten toevoegen. Ook kun je pins op een plattegrond toevoegen en je gehele reisroute op een kaart weergeven.

onlineFijne features

Een creatieve feature van de app is het zogenaamde plakvak. Je gebruikt dit vak om fysieke aandenkens, zoals een vliegticket, een armbandje of een treinkaartje, zelf na afloop in je gedrukte dagboek te plakken. Een andere feature is de openbare blog. Als je je dagboek openbaar wil maken, bepaal je zelf welke hoofdstukken je wel en niet zichtbaar wil maken. Want ja zoals Veerle zelf ook aangeeft: “Sommige dingen wil je nou eenmaal liever voor jezelf houden.”

Het dagboek is helemaal persoonlijk vorm te geven met talloze pagina-indelingen, lettertypes, kleuren en andere stijlopties. “We hebben hard ons best gedaan om interessante features te bedenken, waardoor het een feest wordt om je reis bij te houden,” aldus Witte. “Design en gebruiksvriendelijkheid hebben voorop gestaan tijdens het ontwerpproces.”

reisboekJe eigen boek in de kast

Het allerleukste is dat je jouw persoonlijke dagboek na afloop kunt bestellen als full color A5-boekje. Je kunt kiezen uit vier verschillende kaftsoorten, zoals een linnen of nepleren omslag in verschillende kleuren, of een eigen foto, met titel en reisperiode, op een soft- of hardcover als omslag. Het zal wat meer tijd kosten om hier je reisdagboek te ontwerpen maar dan heb je ook wat!

www.traveldiariesapp.com