Tips voor een auto huren in Marokko

Tijdens een roadtrip door Marokko kom je langs uitgestrekte woestijnen, ruige berglandschappen en authentieke dorpjes. Het is ook mogelijk om met de bus te reizen door Marokko maar als je het aan ons vraagt, is een auto huren een heel stuk leuker. Met een huurauto ervaar je de ultieme vrijheid en kan je gaan, staan en stoppen waar jij wilt. Daarnaast zijn de wegen erg goed en je rijdt door fantastische landschappen. Wij hebben in 2,5 week Marokko doorkruist en delen in dit artikel al onze tips zodat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Zo hebben wij bijvoorbeeld in de eerste twee dagen maar liefst drie boetes gekregen en hieronder lees je precies hoe je dit kan voorkomen.

Is een auto huren in Marokko veilig?

Een auto huren in Marokko is zeker veilig. Je zult er dan ook snel achterkomen tijdens je reis dat de meeste reizigers in een huurauto het land verkennen. De koning van Marokko heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de infrastructuur waardoor de belangrijkste hoofdwegen er goed bij liggen. Tussen de grote steden liggen snelwegen en die zijn vrijwel altijd rustig. De grote steden zoals Fez en Marrakech kunnen wat hectischer zijn qua verkeer maar het is nog steeds erg goed te doen. Natuurlijk is het eventjes wennen omdat het allemaal net wat anders gaat dan in Nederland maar na een dagje rijden, ben je vast helemaal op je gemak. Over het algemeen rijden ze in Marokko gelukkig best netjes.

Je auto parkeren in Marokko

In grote steden zoals Fez en Marrakech is de kans groot dat je een accommodatie hebt geboekt in de medina. De medina’s zijn altijd autovrij en daarom moet je je auto parkeren buiten de medina. Hier is natuurlijk rekening mee gehouden en er zijn genoeg beveiligde parkeerplaatsen. Zoek van te voren even in Google Maps waar de dichtstbijzijnde parkeerplaats ten opzichte van je accommodatie ligt. Per nacht kost het ongeveer 20 dirham (€2) om je auto ter parkeren en dit betaal je vooraf aan een van de jongens op de parkeerplaats. Vervolgens kan het soms moeilijk zijn om je hotel te vinden want de medina is een doolhof en je gps werkt slecht in de medina. Er zijn overal jongens in de medina te vinden die je naar je hotel willen brengen. Deze zullen achteraf altijd om geld vragen dus spreek vooraf een prijs af om gedoe te voorkomen.

Tip: Als je je auto ergens geparkeerd hebt, pin dan altijd de plek op in Google Maps. Zo kun je je auto altijd gemakkelijk terug vinden.

Verkeersregels en snelheidscontroles in Marokko

De verkeersregels komen vrijwel geheel overeen met de verkeersregels die wij kennen in Nederland. Er zijn wel veel meer politiecontroles op straat. Het snelheidslimiet wisselt ontzettend vaak van 80 naar 60 en van 60 naar 40 in zo’n 100 meter afstand. De politie staat vrijwel altijd te laseren op punten waar het limiet van 80 naar 60 gaat. Rem voor het 60 bord af want ze laseren direct na het bord. Sommige vriendelijke tegenliggers seinen met groot licht naar je om je te waarschuwen dat ze verderop staan.

Navigeren in Marokko

Navigeren in Marokko doe je het makkelijkste met Google Maps. Download vooraf in de app even de kaart van Marokko zodat je offline kan navigeren. Zo kan je tankstations, supermarkten, bezienswaardigheden en restaurants zonder internet vinden. Het is ook handig om de vooraf geboekte hotels en eventuele bezienswaardigheden die je wil bezoeken te pinnen in Google Maps.

Neem een creditcard op naam van de hoofdbestuurder mee

Een hele belangrijke tip is om een creditcard mee te nemen die op naam staat van de hoofdbestuurder. Voor de borg is dit verplicht en een creditcard op een andere naam zal niet worden geaccepteerd. Natuurlijk moet deze creditcard ook voldoende saldo hebben voor de borg en eventueel andere lokale kosten. Heb je nog geen creditcard? Dan raden we je deze creditcard aan.

Auto huren in Marokko zonder creditcard

Heb je een BKR-registratie of onvoldoende inkomen om een credit card aan te vragen? Zoek dan een huurauto met de filter ‘geen waarborg’ op Sunnycars.nl. Daarmee zie je een overzicht van alle huurauto’s waarvoor je geen creditcard nodig hebt. Soms ben je hiermee wel wat duurder uit. Dit komt omdat het aanbod een stuk beperkter is met deze optie. Na het boeken moet je je minimaal 48 uur voor het ophalen van de huurauto registreren via de link die je ontvangt na het boeken. Zo is het mogelijk om een auto te huren in Marokko zonder creditcard.

Extra tips voor een auto huren in Marokko

  • Probeer rijden in het donker te vermijden. Dit omdat de wegen slecht verlicht zijn en er dieren of zelfs mensen op de weg kunnen lopen die je dan slecht ziet.
  • Voorkom een (bijna) lege tank en ga naar betrouwbare tankstations. Dit zijn Shell, Total en Afriquia. Kleine, onbekende tankstations verkopen soms niet geheel zuivere benzine wat slecht voor je auto is.

Wat kost een auto huren in Marokko?

Je kan in Marokko al een auto huren vanaf €29 per dag inclusief volledige verzekering. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en hoe vroeg je boekt. Zelf boeken wij altijd een auto via Sunnycars.nl en dat kunnen we je ook sterk aanraden voor Marokko. Met een huurauto heb je altijd kans op schade en problemen onderweg en daarom is het slim om bij een betrouwbare partij te boeken. Bij Sunnycars is bij de prijs altijd een volledige verzekering inbegrepen, kan je je boeking gratis wijzigen en staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer waar je bij problemen in het Nederlands hulp krijgt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over addertjes onder het gras en als er iets mis gaat op reis dan wordt altijd alles vergoed en geregeld. Soms betaal je hier net een paar tientjes meer dan bij andere partijen maar je hoeft je dan ook nergens meer zorgen over te maken. Dit is het wat ons betreft helemaal waard, zeker op de wat avontuurlijkere bestemmingen.

Let op: Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren. Deze zijn absoluut niet nodig want met de inbegrepen verzekering van Sunnycars is alles gedekt. Laat je dus niet voor de gek houden want je bent 100% gedekt, zelfs je eigen risico vergoeden ze in geval van schade.

Prijsstijgingen door tekort aan auto’s: Er is momenteel wereldwijd een groot te kort aan huurauto’s. Om de corona crisis te overleven, hebben autoverhuurders een groot deel van hun auto’s moeten verkopen. Sinds de vraag hard toeneemt, zijn er onvoldoende chips voor nieuwe auto’s en stijgen de prijzen door het te kort enorm hard. Hierdoor zijn veel huurauto’s dubbel zo duur of zelfs volgeboekt. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk boeken om zeker te zijn van een nog enigszins betaalbare huurauto. Bij Sunnycars krijgt je momenteel gratis de Flex Service erbij. Hiermee kan je tot 1 uur van te voren nog gratis annuleren of wijzigen dus zo zit je nergens aan vast maar bent wel zeker van een huurauto.