Kerst hotspots in New york City

In welke wereldstad kun je beter kerst vieren dan in New York? In de weken voorafgaand aan kerst verandert New York in iets magisch. Zoals gewoonlijk pakken de Amerikanen ook nu groots uit. De meest prachtige kerstbomen en andere versieringen duiken op in het straatbeeld. Zelfs de brandweerwagens van de FDNY worden niet overgeslagen. Deze vijf leuke dingen mag je niet missen tijdens je bezoek aan New York tijdens ‘the most wonderful time of the year’.

DENNIS NY (401)

#1 De reusachtige kerstboom bij Rockefeller Centre bekijken

Wie herinnert zich niet de reusachtige kerstboom uit de film Home Alone 2? Deze prachtige kerstboom, verlicht met meer dan 45.000 lampjes, vind je bij Rockefeller Centre. Aan de voet van de boom ligt een schaatsbaan en een laan met prachtig verlichte engelen.

#2 Schaatsen op een van de ijsbanen

In de wintermaanden vind je diverse schaatsbanen in de stad. Vergezeld door de meest leuke kerstnummers is het alleen al leuk om te zien hoe jonge en oud zich over het ijs verplaatsen. De meest gezellige schaatsbanen vind je in Central Park (Wollman Ice Rink), bij Rockefeller Centre en bij Bryant Park.

kerst

#3 Kerstetalages kijken bij de grote warenhuizen

De prachtig versierde kerstetalages van de grote warenhuizen zoals Macy’s en Bloomingdale’s vormen een attractie op zich. Kosten noch moeite worden gespaard om de meest mooie etalages te maken. Geheel passend bij de tijd van het jaar. Niet zelden staan er rijen mensen voor de etalages om allemaal even een glimp op te kunnen vangen van de meest mooie creaties.

#4 Kerstshoppen bij Macy’s

Op 34th Street vind je Macy’s, het grootste warenhuis ter wereld. Neem als je gaat shoppen ook even een kijkje op de achtste verdieping. Deze wordt jaarlijks omgetoverd tot Santaland. Hier is zelfs de kerstman himself aanwezig.

#5 Een kerstshow bekijken

New York staat bekend om zijn enorme aanbod aan shows. Speciale kerstshows ontbreken dan ook niet. Om helemaal in de kerststemming te komen, breng je een bezoek aan de Radio Christmas Spectacular die draait in de beroemde Radio City Music Hall.

Kortom, wil je een onvergetelijke kerst? Ga dan naar New York en laat je betoveren…

Boek nu je ticket vanaf 440 euro!
Beste hotel en hostel deals: 
Booking.com