De leukste bezienswaardigheden van Nuwara Eliya in Sri Lanka

Nuwara ppuillliya staat bekend als het kleine Engeland van Sri Lanka. Dit stadje werd dan ook gesticht door een Brit tijdens de Britse koloniale periode in de 19e eeuw. Het klimaat van Nuwara Eliya verschilt behoorlijk met de rest van Sri Lanka en dat is waarschijnlijk ook de reden dat de Britten het hier zo fijn vonden. Het is er vaak een stuk koeler en hierdoor is de regio perfect voor het verbouwen van thee. De stad is dan ook omringd door vele mooie theeplantages en heeft genoeg leuke bezienswaardigheden om je er een dag of twee goed te vermaken. Hier lees je alles over het weer, de bezienswaardigheden en hoe je er komt.

bezienswaardigheden-nuwara-eliyaweer-nuwara-eliya-sri-lanka

Zo kom je in Nuwara Eliya

De mooiste route naar Nuwara Eliya is de treinreis vanuit Kandy. De rit van Nuwara Eliya naar Kandy duurt zo’n 4 uur en is meerdere malen vernoemd tot een van de mooiste treinritten ter wereld. Een ticket kost je ongeveer €2,50 / 400 LKR.

Niet alleen toeristen maar ook locals maken veel gebruik van de trein in Sri Lanka. De route van Kandy naar Ella is enorm populair en Nuwara Eliya ligt halverwege deze treinroute. Hier lees al onze tips voor de treinreis van Kandy naar Ella met Nuwara Eliya als tussenstop.

bezienswaardighedennuwara-eliya-sri-lanka

Wat is er te doen in Nuwara Eliya?

Nuwara Eliya en de omgeving hebben een paar mooie bezienswaardigheden en het stadje zelf is een fijne plek om rond te hangen. Maak vooral een mooie wandeling door de theeplantages en bezoek een van de vele theefabrieken. Daarnaast zijn er in de omgeving genoeg watervallen en viewpoints te vinden!

Bezoek de theeplantages en fabrieken in Sri Lanka

Nuwara Eliya staat vooral bekend om haar indrukwekkende theeplantages. Je kunt deze plekken het best bezoeken met een tuktuk. Voor €8 (en vaak nog goedkoper) kan je een dagritje regelen naar de theeplantages, thee fabrieken, viewpoints en een waterval.

Het duurt ongeveer 45 minuten om bij de Ramboda watervallen te komen. Op de weg terug bezoek je de theeplantages, stop je meerdere keren bij prachtige viewpoints en drink je gratis thee bij de thee fabrieken. Wij kunnen de Bluefield Factory en Bluefield Tea Gardens aanbevelen. Je zal hier een kleine tour door de fabriek krijgen waarbij ze je laten zien hoe het hele proces in z’n werk gaat. Na de tour heb je nog de mogelijkheid om de verschillende soorten thee te proeven en te kopen. Wel is zo dat de thee hier vaak 3x duurder is dan op andere plekken maar ze verpakken het wel leuk zodat je het mee kan nemen als cadeau voor vrienden en familie.

Tip: Zorg dat je kleine hoeveelheden aan cash geld bij je hebt. Zoals meerdere briefjes van 20 of 50 LKR. Elke werknemer die je fotografeert zal je namelijk om geld vragen.

sri-lanka eliya

Bezoek de Ramboda Watervallen in Nuwara Eliya

Op dezelfde route zal je verschillende watervallen tegenkomen. De Ramboda Waterval ligt pal naast de weg. Stap in het heldere water en klim naar de verschillende levels. Pas wel op, sommige stenen kunnen glibberig zijn.

beste-reistijd-nuwara-eliya nuwara-eliya-sri

Beklim World’s Ends in Horton Plains National Park

World’s End in het Horton Plains National Park geeft je een fantastisch uitzicht. Op de top van World’s Ends sta je op een afgrond met een diepe van 870m. Wil je Word’s End beklimmen dan zal heel vroeg je bed uit moeten. Dit geeft je de grootste kans op een mooi uitzicht zonder mist. De 9,5 km lange rond trip duurt ongeveer 3 tot 4 uur. De entree is wel wat aan de prijzige kant, namelijk rond de 3000 LKR / €19.

Chill rond Gregory Lake

Neem de tijd om een beetje te relaxen rond Gregory Lake. Mensen met bootjes en jetski’s varen over het meer en er zijn een aantal goede restaurants te vinden. Ook zie je er veel paarden waar je eventueel een stukje op kunt rijden tegen betaling.

nuwara

Het weer in Nuwara Eliya: Wat is de beste reistijd?

Het is beter om te zeggen wat de slechtste tijd is om Nuwara Eliya te bezoeken. Van juni tot eind oktober heb je een behoorlijke kans op regen. Houd er ook rekening mee dat het er erg koud kan worden als je het vergelijkt met de rest van Sri Lanka. Een dikke trui meenemen is dus aan te raden want zodra de zon onder is kan het zomaar 10 graden zijn. Toch kan het ook goed regelmatig wel mooi weer zijn in deze periode dus ons advies is om gewoon te gaan en het zelf mee te maken. Je kan altijd nog doorreizen naar Ella in het geval dat het echt slecht weer is in Nuwara Eliya. Hier lees je al onze tips voor Ella.

weer

Onze favoriete adresjes in Nuwara Eliya

Op een goede locatie, iets buiten het centrum van Nuwara Eliya, ligt het unieke hotel The Ramp. Hier kan je rekenen op een comfortabel verblijf en niets is het personeel teveel gevraagd. Ook Serendipity Lake Artistic Bungalow is een heel leuk adresje om te verblijven. Deze artistieke accommodatie is prachtig gelegen aan het meer en het interieur is alles behalve saai. Elke kamer heeft prachtige muurschilderingen en is er een tuin vol bloemen en planten. Als laatste willen we nog Pigeons Nest tippen. Dit is een fijn guesthouse met personeel die alles voor je doet om het je naar je zin te maken. Voor de koudere avonden steken ze de open haard aan, zo gezellig!