Kosten & budget Oman: dit kan je verwachten

Wanneer er een reis door Oman op je planning staat, dan ben je vast benieuwd naar de kosten die je daarbij kan verwachten. Helaas is Oman geen goedkope reisbestemming maar wanneer je het slim aanpakt, kan je ook zonder een enorm budget naar Oman. In dit artikel delen we alles over de kosten voor een reis door Oman. Van prijsvoorbeelden van dingen als vervoer, eten en hotels tot een gemiddeld dagbudget voor Oman. Natuurlijk reist iedereen op een andere manier en is dit slechts een indicatie van de uitgaven. 

Pinnen in Oman: In Oman betaal je met de Omaanse rial en wij hebben altijd zonder problemen met onze Maestro pinpas bij de HSBC bank geld kunnen opnemen.

Kosten voor eten en drinken in Oman

De kosten voor eten en drinken in Oman hangen sterk af van waar je gaat eten. Bij een lokaal restaurant kan je al een broodje lunchen voor zo’n €2 en diner kost je hier rond de €4. Wanneer je bij een wat populairder restaurant gaat eten waar meer toeristen komen dan kost een maaltijd je al gauw €10 tot €14. Bij veel hotels is er ook een buffet voor zowel het ontbijt als het diner en bij sommige hotels is dit buffet bij de overnachting inbegrepen. Is het buffet niet inbegrepen dan moet je rekenen op zo’n €12 per persoon. Voor een kop koffie in een gezellig cafeetje betaal je ongeveer €2,50.

Kosten voor een huurauto & benzine in Oman

Een auto huren in Oman is niet heel goedkoop maar daar tegenover staat dat de benzine echt spotgoedkoop is. Je betaalt namelijk slechts 1/4 van de benzineprijs in Nederland. De kosten voor een huurauto hangen sterk af van of je kiest voor een normale auto of een 4×4. Een normale auto kan je al huren vanaf €34 per dag inclusief volledige verzekering. Als je een 4×4 huurt, dan kom je op zo’n €58 per dag inclusief volledige verzekering. De prijzen zijn afhankelijk van hoe ver je van te voren boekt en in welke periode je reist. Lees vooraf ook onze tips en ervaringen voor een auto huren in Oman.

Kosten voor activiteiten in Oman

De entree voor de meeste bezienswaardigheden in Oman zijn gratis dus dit weegt weer een beetje op tegen de andere soms wat hogere kosten. Voor de meeste wadi’s, wandelingen, forten en andere plekken betaal je niets of slechts enkele euro’s. Tours kunnen wel weer wat duurder zijn maar omdat er genoeg gratis dingen te doen zijn, zal je maar enkele tours doen. Tijdens onze reis hebben we alleen de schildpadden tour gedaan die was inbegrepen bij de overnachting en het dune bashing in de woestijn. Wil je de schildpadden tour los boeken omdat je ergens anders verblijft, dan betaal je €19 per persoon. Voor 1,5 uur dune bashing betaal je per auto €60 en deze kan je delen met maximaal vier personen.

Kosten voor hotels in Oman

Hotels heb je in alle vormen en maten in Oman en de kosten lopen dan ook gigantisch uiteen. De goedkoopste kamers in minder goede hotel starten vanaf zo’n €30. Slaap je graag in goede middenklasse hotels dan moet je gemiddeld rekenen op zo’n €80 per nacht. Ben je van de luxe hotels dan gaan de bedragen al snel boven de €200 uitkomen. Op sommige plekken is het aanbod van goede hotels heel klein en daardoor liggen de prijzen hoger en op andere plekken is weer wat meer keuze en ben je goedkoper uit. Om een idee te krijgen van de prijzen van goede hotels kan je onze favoriete hotels in Oman bekijken. Hierbij vermelden we namelijk de vanaf prijzen.

Gemiddeld dagbudget voor Oman

Oman kan je dus best lowbudget bereizen wanneer je geen 4×4 huurt maar een normale auto, bij lokale restaurants eet en niet te hoge eisen hebt qua hotels. Ervan uitgaan dat je dan met twee personen reist en dus de kosten van hotels en je huurauto kan delen, zou je door Oman kunnen reizen voor zo’n €65 per persoon per dag. Slaap je echter liever in goede middenklasse hotels, huur je een 4×4 en eet je regelmatig bij je hotel of een goed restaurant dan moet je eerder denken aan €100 of meer per persoon per dag. Gelukkig kan je de mooiste plekken van Oman al zien in zo’n 9 dagen met onze reisroute waardoor de totale kosten voor je reis wellicht toch meevallen.