The Wave, Vermillion Cliffs USA: Een lot uit de loterij

Op de grens van Arizona en Utah (USA) ligt, verborgen in de woestijn, het geologische wonder The Wave. Een rood, geel, oranje gekleurde zandstenen formatie die alleen toegankelijk is met een officieel hiking permit.

Maximaal 20 personen per dag

Lang was The Wave een van de best bewaarde geheimen in de regio. De laatste jaren heeft The Wave, mede door internet, steeds meer bekendheid gekregen bij hikers over de hele wereld. Om het uiterst kwetsbare zandsteen te beschermen, worden dagelijks slechts 20 personen toegelaten tot het gebied. Het gebied wordt gereguleerd door het Bureau of Land Management van de Amerikaanse overheid.

Hoe kan ik een permit krijgen?

4 maanden vóór de betreffende datum worden online via de website van het Bureau of Land Management 10 permits verloot. De overige 10 permits worden als walk-in permit verloot op de dag voorafgaand aan de dag waarop je de wandeling wil maken.

DSC05082

DSC05056-001

Niet zonder gevaar

De wandeling naar The Wave is niet zomaar een wandeling. Het is een ongemarkeerde route over een grote woestijnvlakte waar verdwalen erg snel kan gebeuren. Bij je permit ontvang je een routebeschrijving aan de hand van coördinaten en enkele foto’s. Een wandel GPS is niet per se nodig, maar kan erg handig zijn. In het gebied komen vaak heftige onweersbuien met blikseminslag voor. Bij het startpunt van de wandeling wordt je middels voorlichtingsborden geïnformeerd over wat te doen in geval van onweer of bliksem.

Zorg voor een goede voorbereiding

De temperatuur in deze regio ligt vaak rond de 40 graden Celsius. Een goede voorbereiding, waarbij je voldoende water (minimaal 4 liter per persoon) meeneemt, is dan ook geen overbodige luxe. Zorg ook dat je voldoende te eten bij je hebt. Heen en terug zul je al snel 6-7 uur onderweg zijn. Je kunt dus het beste vroeg vertrekken om de ergste hitte voor te zijn.

 

Reisinfo

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Visum: ESTA benodigd en hier aan te vragen.
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com