10 Verschillende type backpackers en hoe ze te herkennen

Tijdens het backpacken ontmoet je altijd veel andere backpackers. Sommige mensen denken dat alle backpackers hetzelfde zijn maar daar klopt helemaal niets van. Backpackers zijn er in alle verschillende soorten en maten en je komt ze gegarandeerd allemaal wel een keer tegen tijdens het reizen. Zelf val je vast ook onder één van deze verschillende soorten backpackers. Herken jij jezelf?

#1 De outdoor reiziger

De outdoor reiziger is vaak iets ouder dan de gemiddelde backpacker en meteen te herkennen aan de bergschoenen, afritsbare broek en kleding van The North Face of Patagonia. De outdoor reiziger is overal op voorbereid. Een sneeuwstorm in Thailand? Geen probleem, de outdoor reiziger heeft altijd een winddichte jack bij en een thermobroek. Altijd handig om mee te reizen tijdens eens lange trekking dus. De outdoor reiziger vind je overal waar outdoor activiteiten te vinden zijn maar je ziet ze extra veel in landen als Peru of Nepal.

#2 De flashpacker

De flashpacker is ook duidelijk te herkennen. De helft van de bagage is namelijk electronica. Een laptop, tablet, spiegelreflex, GoPro, drone en allerlei reisgadgets gaan mee op elke reis. Vaak in de leeftijdscategorie 20 tot 30. Ze reizen lowbudget maar niet zo low budget dat je ze tegenkomt in dorms en hele goedkope hostels. Waar vind je ze wel? Overal waar goede wifi te vinden is natuurlijk.

#3 De spirituele reiziger

Is natuurlijk tijdens het reizen ‘op zoek naar zichzelf’. Leest vaak boeken over het Boeddhisme, meditatie, ‘leven in het nu’ of yoga. De spirituele reiziger is een goede reispartner als je uren op de bus moet wachten, of juist niet. Voordat je het door hebt, heb je de hele middag gesproken over de zin van het leven en wie weet kom je zelf ook wel tot andere inzichten. Over het algemeen vind je de spirituele reiziger in Zuid-Amerika, India, Nepal en Zuidoost-Azië.

#4 De tussenjaar reiziger

De tussenjaar reiziger is meestal net klaar met een studie of gaat direct na zijn of haar reis starten met een nieuwe studie. Al is het vaak nog niet duidelijk welke studie dat precies zou moeten worden. Wat ook vaak voorkomt is dat de tussenjaar reiziger net een einde heeft gemaakt aan een lange relatie. Reizen dan ook vaak met een ‘round the world ticket’ waarbij ze zo’n drie continenten in een jaar bezoeken. Azië en Oceanië bezoeken ze vrijwel altijd tijdens dit tussenjaar en ze reizen meestal de bekende routes binnen elk land.

#5 De hippie

De hippie is meteen te herkennen aan de haremboek, dreadlocks en een héél veel armbanden en kettingen. Je vind ze bij de lokale reggae bar of in de dorpen en steden waar de meeste toeristen niet komen. Sommige hippie backpackers zie je zelfgemaakte sieraden verkopen om zo geld te verdienen om verder te reizen.  De hippies vind je overal ter wereld maar toch wel het meeste in India op plekken zoals Goa, Varkala en Pushkar.

#6 Het Insta koppel

Het reizende Insta koppel besteed het meeste van hun tijd aan sightseeing, excursies en chillen op het strand. Ze houden een Instagram bij waar ze op iedere foto smoorverliefd naar elkaar kijken op een of andere droomlocatie.

#7 De hangover reiziger

Deze kennen we ook allemaal. Meestal uit Australië, Engeland of Ierland. Indien uit Engeland of Ierland, ook altijd verbrand. Ze dragen een korte broek, slippers, zonnebril en een t-shirt met een of ander logo van een biermerk erop. Deze groep besteed de meeste tijd aan drinken, feesten en bijkomen van het drinken en feesten. Niet de meest fijne reiziger om tegen te komen als je één van de andere reizigers bent door het luidruchtige karakter en de staat waarin ze zich 50% van de tijd bevinden. Toch kun je er de beste avonden mee beleven! Je ziet ze veel op party bestemmingen in Thailand, Bali en Vietnam.

#8 De ‘vroeger was alles beter’ reiziger

Deze reiziger ben je hoe dan ook al ooit tegengekomen. Ze vertellen je maar al te graag over hoe zij, 10 jaar geleden, nog de enige reizigers waren op dit eiland en hoe alles zo erg is veranderd. Deze reizigers zijn te vinden op dezelfde plekken als waarvan zij nu zeggen dat ze verpest zijn door het toerisme.

#9 De extreem gierige backpacker

Oke, backpacken is lowbudget reizen maar sommige slaan er totaal in door. Ze gaan naar Sri Lanka of Thailand en zeggen de hele dag door dat het land toch wel veel duurder is dan dat ze hadden verwacht. ‘€5 euro voor één overnachting? Doe normaal!’ en ‘€1 voor een bord noodles? €0,50 zul je bedoelen!’ hoor je de extreem gierige backpacker vaak zeggen.

#10 De ‘ik ga een wereldreis maken in twee maanden’ reiziger

Deze backpacker reist minstens 7x zo snel als de gemiddelde backpacker en is ook nog eens heel trots dat hij op deze manier al 45 landen heeft gezien. Uhm… gezien? Je kan een land niet écht zien als je er maar 3 dagen bent geweest toch?