Het staat bij heel veel mensen op hun bucketlist: een roadtrip maken door Amerika. Amerika is dan ook een ideaal land om een auto te huren en op avontuur te gaan. Er is zoveel moois te zien in Amerika en met een huurauto ervaar je alle vrijheid. Daarnaast is Amerika ook een makkelijk land om zelf te rijden. De wegen zijn goed en het verkeer is redelijk vergelijkbaar met dat in Nederland. Wel is het handig om van een paar dingen op de hoogte te zijn voordat je in de auto stapt. In dit artikel geven wij je tips over een auto huren en rijden in Amerika. 

Hoe is het autorijden in Amerika?

Autorijden in Amerika is vergelijkbaar met autorijden in Nederland. Misschien is autorijden in Amerika zelfs nog een stukje makkelijker. De wegen zijn namelijk ontzettend breed en de snelwegen kunnen wel vier tot zes banen hebben in elke richting. De wegen in Amerika zijn goed onderhouden en ze rijden er, net als in Nederland, aan de rechterkant van de weg. Houd er wel rekening mee dat alle afstanden op de verkeersborden worden aangegeven in mijlen in plaats van kilometers. Dat geldt ook voor de snelheidsmeter in je huurauto.

Verkeersregels in Amerika

Ook de verkeersregels in Amerika komen veelal overeen met de verkeersregels in Nederland. De maximale snelheid staat altijd goed aangegeven en op snelwegen is dit vaak 120 km per uur. In Amerika geldt de regel ‘keep your lane’. Dit betekent dat je op je eigen rijstrook moet blijven als je over de snelweg rijdt met drie of meer rijstroken. Je mag dus op iedere rijstrook rijden die je wilt en je kan van rechts en links ingehaald worden. Het beste is om zoveel mogelijk op de tweede rijbaan van rechts te rijden. Zo is de kans kleiner dat je van rechts wordt ingehaald en heb je alle tijd om naar rechts te gaan als je de afslag wilt nemen.

Soms kom je een bord tegen met de tekst: ‘Keep right except to pass’. Blijf dan wel zoveel mogelijk rechts rijden want inhalen is dan alleen links toegestaan. Houd er ook rekening mee dat in- en uitvoegstroken erg kort zijn in Amerika. Daarnaast is het goed om te weten dat dimlicht verplicht is in de meeste staten en dat je alleen mag parkeren langs de weg met de verkeersstroom mee.

Wat voor huurauto heb je nodig in Amerika?

In principe maakt het niet zoveel uit wat voor huurauto je neemt in Amerika. Zowel met een kleine huurauto als een grote huurauto kom je vrijwel overal. Het is natuurlijk echt Amerikaans als je in een grote auto rijdt maar die zal altijd wat duurder zijn dan een kleine auto. Daarnaast betaal je voor een grote auto meer benzine dan een kleinere auto. In een grotere auto heb je daarentegen wel weer meer zitruimte en meer ruimte voor je bagage. In Amerika kun je vrijwel alleen maar kiezen om een automaat te huren.

Parkeren in de grote steden met huurauto

Het parkeren van je huurauto in grote steden als New York of San Francisco is geen pretje voor je portemonnee. Als er een parkeergelegenheid is bij je hotel, liggen de kosten voor die parkeerplaats vaak tussen de $20 en $70 per dag. Naast dat het parkeren erg duur is, is een auto in de grote steden niet erg handig. Het is veel gemakkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. Daarom is het slim om je auto in te leveren als je een grote stad bezoekt. Wanneer je je reis weer vervolgt, haal je de auto weer op. Een andere optie is om je auto aan de rand van de stad te parkeren op een gratis parkeerterrein. 

Heb je een navigatie nodig bij een huurauto?

Bij het huren van een auto heb je altijd de optie om een navigatie erbij te huren. Dit vinden wij overbodig omdat je gewoon via je telefoon kunt navigeren. Je kan op twee manieren navigeren: via Google Maps of de gratis app maps.me. Als je voor Google Maps kiest en je hebt geen internet op je telefoon staan, dan kan je de route die je gaat rijden vooraf downloaden op de wifi van je hotel zodat je offline kan navigeren. Je moet dus voordat je de auto instapt even je volgende bestemming invullen en dan geeft Google Maps vanzelf de optie om deze route te downloaden. Navigeren via de app maps.me werkt ook vaak goed. Download alleen vooraf even de kaart van Amerika. Check vooraf wel even goed welke route hij pakt want soms pakt maps.me de kortste weg in plaats van de snelste weg. Je hebt dus de kans dat hij je helemaal binnendoor stuurt terwijl de hoofdweg qua tijd een stuk sneller en makkelijker is.

Rijbewijs en minimale leeftijd voor een auto huren

Om een auto te huren in Amerika moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ben je jonger dan 25 jaar dan moet je waarschijnlijk een extra toeslag betalen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Amerika dus een internationaal rijbewijs is niet nodig. 

Wat kost een auto huren in Amerika?

De kosten voor een huurauto in Amerika hangen van een aantal factoren af: wat voor type auto je huurt en in welke stad je de auto ophaalt. Als je een auto huurt in New York ben je een stuk meer geld kwijt dan bijvoorbeeld in Miami. In Miami kan je al een auto huren vanaf €25 per dag en in New York vanaf €60 per dag. Dit is zonder verzekering. Op tijd boeken is wel een must want de goedkope auto’s zijn vaak snel weg. Zelf boeken wij altijd een huurauto via Rentalcars.com en dit is altijd heel goed bevallen. Hier kan je namelijk gemakkelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijken en meestal tot 48 uur van te voren gratis je boeking annuleren of wijzigen. Wel zo handig als je plannen wijzigen. Alle voorwaarden staan heel duidelijk aangegeven waardoor je niet bang hoeft te zijn voor addertjes onder het gras. Het is ook fijn dat ze een Nederlandse klantenservice hebben voor het geval er onderweg problemen zijn.

Tip: Zorg dat je een auto huurt met onbeperkt aantal kilometers. De kans is groot dat je heel wat kilometers aflegt tijdens je roadtrip door Amerika dus dan hoef je daar niet naar om te kijken. De kilometer regeling staat altijd duidelijk vermeld.

Verzekering voor je huurauto

Bij het boeken van je huurauto bij Rentalcars.com kun je ervoor kiezen om de ‘Volledige verzekering’ erbij te boeken. Deze volledige verzekering dekt eventuele schade aan de auto bij een ongeluk maar ook krassen, pechhulp kosten en het eigen risico dat je normaal hebt. Zo heb je achteraf zeker geen hoge kosten wanneer er iets mis gaat. Je eigen autoverzekering geldt namelijk niet op een gehuurde auto. Deze verzekering is niet verplicht maar wij vinden dit zelf altijd erg fijn omdat je je zo nergens zorgen over hoeft te maken tijdens je reis.

Let op: Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren. Deze zijn absoluut niet nodig want met de volledige verzekering is alles gedekt. Laat je dus niet voor de gek houden want je bent 100% gedekt.