San Camilo Market: De meest fotogenieke markt van Peru

Peru. Het land van de Inca’s, lama’s en ruige natuur. Er hangt een unieke sfeer die je overal voelt. De mensen lachen je tegemoet en de verschillende landschappen zullen je keer op keer verrassen. Je voelt je er tegelijkertijd heel ver weg als dicht bij huis door de mix van culturen en architectuur. Door deze fijne combinaties trekt Peru per jaar zo’n 4 miljoen internationale toeristen aan. Op de meeste plekken zie je er dan ook altijd wel een paar lopen. Meestal met een dikke trui van alpaca wol, grote wandelschoenen en een afritsbroek. Zo ook in de witte stad Arequipa in het zuiden van Peru. Het is hier soms lastig om een plek te vinden waar je het echte Peruaanse leven kunt proeven zonder dat je dat hoeft te delen met andere reizigers.

Gelukkig ligt er midden in het centrum van Arequipa een lokale markt die nog maar weinig toeristen kennen. Bij de San Camila Market halen locals hun verse producten. Alles is netjes gestructureerd met aan de ene kant de kraampjes voor het vlees, verderop vind je het fruit en weer een stukje verder haal je de lekkerste smoothies. Ook kan je er terecht voor vis, groenten en nog veel meer producten. Alles ligt open en bloot en de geuren veranderen met elke stap die je zet. Soms zijn ze heerlijk, soms verschrikkelijk.

dscf1539 dscf1531 dscf1515 dscf1536 dscf1551 dscf1519dscf1524

Deze markt is een aanrader voor iedereen die het echte Peruaanse leven wil zien. Een sterke maag is wel een vereiste. De San Camilo Market vind je op 5 minuten lopen van het Plaza de Armas. Gebruik de gratis app Maps.me om de kaart van Peru te downloaden en offline je weg naar de markt te vinden of vraag een local de weg.