30 reisweetjes die je zeker zullen verbazen

De lange, warme dagen zijn weer bijna voorbij! Waar je de afgelopen zomer nog kangoeroes voerde in Australië, selfies nam op de Chinese Muur of je Spaans oprakelde in Guatemala, sta je nu ’s ochtends je boterhammen met kaas te smeren voor een lange dag college of werk. Zo’n dag waarop je gebiologeerd naar het scherm van je laptop gaat staren terwijl je slaperig een slok zaagselkoffie neemt. Af en toe vraag je je af wat je nou eigenlijk allemaal leert tijdens je studietijd of waarom je ook alweer bent begonnen aan deze baan. Zeker nadat je een langere tijd op reis bent geweest. Tijd voor een korte break dus! Verbaas je de komende 5 minuten over deze bijzondere reisfeitjes en je kunt er vast weer helemaal tegenaan vandaag!

#1 In Rotterdam wonen ruim twee keer zoveel mensen als op heel IJsland.

#2 Thailand heette vroeger Siam. Vandaar de term ‘Siamese’ tweeling, omdat dit verschijnsel voor het eerst in Siam werd ontdekt.

#3 De film ‘The Lion King’ is verboden in Syrië. Dit omdat er een aanwijzing in zou zitten voor een moordcomplot op de president. De achternaam van de Syrische president Al Assad betekent namelijk ‘de Leeuw’ in het Arabisch.

#4 Bhutan betekent letterlijk ‘Land van de Donderdraak’.

#5 Nepal is het enige land ter wereld met een niet-rechthoekige vlag, maar een driehoekige.

#6 De Burger King heet in Australië ‘Hungry Jack’s’.

#7 Guyana is het enige land van Zuid Amerika waar Engels de voertaal is.

#8 Er wordt in Namibië ook Duits gesproken. Dit terwijl de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog het land slechts 3 maanden bezet hebben!

#9 Kauwgom is verboden in Singapore. Het zorgt namelijk voor een vervuild straatbeeld in de brandschone stadstaat.

#10 Het kortste alfabet ter wereld, met slechts 12 letters, wordt gebruikt in het Rotokas. Deze taal wordt gesproken op Papoea Nieuw Guinea en op de Solomonseilanden.

#11 Op de Pitcairneilanden wonen maar 49 mensen, die allemaal afstammen van een schipbreukeling. Het is een van de meest afgelegen gebieden ter wereld, het ligt midden in de Grote Oceaan tussen Nieuw Zeeland en Chili.

#12 De vlag van Saudi-Arabië mag niet halfstok worden gehangen. In de vlag staat namelijk de islamitische geloofsbelijdenis, de vlag halfstok hangen wordt gezien als godslastering.

#13 De Russische deelrepubliek Jakoetië is drie keer zo groot als heel West Europa. Dit terwijl er ‘slechts’ 900.000 mensen wonen.

#14 Madagaskar is het enige land ter wereld waar geen vinken voorkomen.

#15 Het volkslied van Zuid Afrika bestaat uit vijf talen: Zulu, Xhosa, Zuid-Soweto, Afrikaans en Engels.

#16 De film ‘Borat’ is verboden in Kazachstan. In de film wordt het land namelijk belachelijk gemaakt.

#17 Tabak is in Bhutan verboden. Het is niet te koop en mag niet worden geïmporteerd door Bhutanezen. Als toerist mag je echter wel voor eigen gebruik tabak invoeren, mits je over de juiste papieren beschikt.

#18 Liberia is het enige land van Afrika dat nooit is gekoloniseerd. Het is gesticht door voormalig Afro-Amerikaanse slaven.

#19 Er bestaat een dorpje Holland in de Verenigde Staten, waar mensen volgens Nederlandse tradities leven.

#20 Eén op de drie Afrikanen is een Nigeriaan. In Nigeria wonen namelijk bijna 180 miljoen mensen!

#21 In New Delhi vallen elke dag gemiddeld 12 doden in het verkeer. Dan hebben we het nog niet eens over het aantal gewonden.

#22 Nieuw Zeeland is ontdekt door een Nederlander, waardoor de naam nog steeds ‘Zealand’ in plaats van ‘Sealand’ bevat.

#23 Toeristen moeten het woord ‘Tibet’ in een reisgids afplakken of wegscheuren als ze in Tibet zijn. Het voormalige land hoort inmiddels bij China.

#24 Toeristen in Bhutan moeten gemiddeld $ 200,- provisie per dag betalen om er te mogen verblijven. Dit doet de overheid om massatoerisme en Westerse invloed te beperken.

#25 Plastic tasjes zijn verboden in Rwanda. Je wordt in het vliegtuig al verzocht deze weg te gooien. Dit in groot contrast met de rest van het continent, waar plastic tasjes als luxe extraatje voor bij het winkelen worden gezien.

#26 Macedonië is het goedkoopste vakantieland van Europa.

#27 Het is in Aziatische landen zoals Thailand en Sri Lanka beleefd om je elleboog te ondersteunen als je iemand iets aangeeft.

#28 Je kunt in de Baltische Zee de afbeelding van een biddende vrouw ontdekken. Zoek maar op!

#29 Franse kazen mogen niet worden meegenomen naar de Verenigde Staten.

#30 De hoofdstad van Myanmar is verplaatst omdat een waarzegster een amfibieënplaag in de voormalige hoofdstad Yangon voorspelde. Officieel is de hoofdstad nu Naypyidaw.