Zo mooi is het om te kamperen op Hawaii

Kauai is het oudste eiland van de Hawaiiaanse eilanden en is ongeveer 5 miljoen jaar geleden gevormd. Kaui onthult haar leeftijd doormiddel van extreem ruige topografie. Op het eiland vind je twee uitersten; aan de ene kant is er de 1100 meter diepe Waimea Canyon en aan de andere kant heb je de Na Pali kust met gigantische kliffen tot wel 1200 meter hoog. Het meest extreme landschap kan je vinden langs de Na Pali kust in Kalalau. De Kalalau Valley en de omliggende gebieden zijn een national park waar je een fantastisch mooie hike kan maken. Om Kalalau écht te ervaren moet je hier kamperen.

IMG_3714-2

Kamperen op Hawaii

Kamperen op Kalalau beach is voor echte avonturiers. Je moet gek zijn op de natuur en avontuurlijk zijn aangelegd. Om hier te komen moet je eerst de 17 kilometer lange Kalalau Trail lopen met al je kampeerspullen op je rug. Je zult moeten zoeken naar brandhout en ook daarvoor moet je soms behoorlijke afstanden lopen. Jezelf wassen doe je in de zee of rivier en koken doe je op het kampvuur. Dit is een plek om helemaal back to basic te gaan en één te zijn met de natuur. Een paar dagen helemaal weg van de bewoonde wereld en aangewezen zijn op jezelf en je reisbuddy(s). Geen telefoons, geen internet, geen supermarkt en ga zo nog maar even door.

IMG_3323 IMG_3950 IMG_3455 IMG_3379 IMG_3382 IMG_3606 IMG_39421 IMG_3457 IMG_3394 IMG_3958 IMG_3740

Bereid je goed voor

Ben je enthousiast geworden en zie jij dit avontuur wel zitten? Te gek! Maar onderschat het niet. Bereid je goed voor op de hike en het kamperen. Ook moet je vooraf een permit aanvragen. Met deze permit mag je maximaal 5 nachten in het National Park kamperen. Deze permits zijn erg populair dus je zal deze hier op tijd moeten aanvragen. Enjoy!

Bron: unrealhawaii.com