De mooiste plekken in het Blue Mountains NP

Minder dan twee uur van het drukke stadsleven in Sydney ligt het Blue Mountains National Park. Het is een must voor alle natuurliefhebbers om dit National Park te bezoeken, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Met meer dan een miljoen hectare aan eucalyptus bomen, kliffen, rotsformaties en watervallen kan je makkelijk een maanden doorbrengen zonder alles gezien te hebben! Wij hebben daarom de volgende highlights voor je samengesteld die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het Blue Mountains National Park.

#1 De Drie Gezusters

Ongetwijfeld de meest bekende rotsformatie in het Blue Mountains National Park is de drie gezusters. Volgens een Aboriginal legende waren er eens drie zusters die verliefd waren op drie broers van een nabijgelegen stam. Een huwelijk tussen de zusters en de broers was alleen bij wet van de stam verboden. Hier waren de drie broers niet blij mee en ze besloten de zusters met een inval te veroveren, wat een grote veldslag tot gevolg had. De tovenaar van de stam toverde de zusters in steen om ze te beschermen. Echter kwam de tovenaar, de enige die de spreuk ongedaan kon maken, om in de veldslag. Tot op deze dag wachten de zusters nog om hun ware gedaante terug te krijgen.

RJ 9 (1 of 1) RJ 8 (1 of 1)

#2 Wentworth Falls

Een van de meest indrukwekkende watervallen van de Blue Mountains moet toch wel Wentworth falls zijn. De waterval is 187 meter hoog, waardoor Wentworth falls hoger is dan de piramide van Giza in Egypte. Je kunt je daarom ook wel voorstellen dat het een behoorlijke klim is naar de bodem van de waterval. Wanneer je de intensieve klim niet zo ziet zitten, is er altijd nog de uitkijkpost.

RJ 14 (1 of 1) RJ 15 (1 of 1)

#3 Valley Of The Waters

De naam zegt het al, hier zijn veel watervallen te vinden, en geen kleintjes ook! Wanneer je bij Wentworth falls naar beneden klimt kan je een wandeling van drie uur doen die je naar de vallei brengt. Hier vind je de indrukwekkende Sylvia en Princess Falls. Relax en geniet in ieder geval maar goed van dit uitzicht want de verdere klim naar boven is ontzettend steil en vergt veel van je uithoudingsvermogen!

RJ 6 (1 of 1)

#4 Govets Leap

In het dorpje Blackheath kan je de wat minder bekende wandeling rond Govets Leap doen. Dit is een wandeling van ongeveer anderhalf uur waarbij je langs een vallei van eucalyptus bomen komt. Tijdens de wandeling kan je ook een steile afdaling in de vallei doen dat je naar Breidal Veil Falls leidt.

RJ 1 (1 of 1) RJ 2 (1 of 1)

#5 Hanging Rock

In Blackheath kun je ook Hanging Rock vinden. Het is zeker aan te raden de rots snel te bezoeken, omdat het een kwestie van tijd is voordat de rots het ravijn in valt! Tijdens een bezoek raden we je aan niet op de rots zelf te klimmen, aangezien je een behoorlijk risico moet nemen door over een meter wijde afgrond te springen. Toen wij er waren durfde een lokale bewoner het aan, wat zeker niet zonder risico was.

RJ 4 (1 of 1) RJ 5 (1 of 1)

#6 Glow Worm Grot

Maar weinig toeristen weten af van het bestaan van de glow worm grot bij het dorpje Lithgow. De grot is oorspronkelijk een trein tunnel die sinds de jaren 40 verlaten is. Wanneer je een meter of honderd de tunnel inloopt, is het pikkedonker en kan je honderden glow wormen zien.

RJ 10 (1 of 1) RJ 11 (1 of 1)

Reis info Australië

Beste reistijd: Juni tot december
Visum: 
Elektronische reistoestemming (ETA) benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals:
 Booking.com