Waarom Gambia jouw volgende bestemming zou moeten zijn

Gambia is een land van veel diversiteit en een hele open cultuur. Of je nou op het strand een lokale visser meehelpt met vissen, in een klein dorpje met z’n allen uit een grote pan zit te eten, of lekker aan het zwembad in een leuk hotelletje zit: voor iedereen is er wel iets leuks te vinden in Gambia. Hier een 8 redenen waarom je echt naar Gambia zou moeten gaan!

#1 Elke dag verse vis!

Wat is er nou beter dan zo’n man die je verse visjes direct uit de zee komt brengen? Vis wordt aan het einde van de dag aan land gebracht. Per dag worden er duizende kilo’s gevangen en het is een leuke drukte om mee te maken.

reisjunk_gambia-23

#2 De vrolijkheid van de mensen

Vriendelijk en behulpzaam, je wilt niet meer terug naar Nederland. Het lokale voetbalteam wilde graag een groepsfoto hebben. Mooi om te zien hoe de kinderen zich de hele dag in de brandende zon kunnen vermaken met hun voetbal en hoe blij ze daar ook van worden!

reisjunk_gambia-19

#3 Feestje?

Dansen, muziek, kleurrijke kostuums… Je vindt het allemaal in Gambia. Dansen is een belangrijk onderdeel van de Gambiaanse cultuur. De uitbundigheid en muzikaliteit straalt er vanaf en het bijwonen van een dans of muziekperformance is dan ook zeker een aanrader.

reisjunk_gambia-1

#4 Overal zie je wilde dieren

Vogels, nijlpaarden, krokodillen en apen. Gambia is echt een paradijs voor de natuurliefhebber! Apen zijn te vinden in Gambia, maar je moet heel goed kijken om ze te zien. Echt tam zijn ze namelijk niet. Wanneer je ze niet ziet, geen zorgen: de bossen zijn opzich ook heel mooi om te zien.

reisjunk_gambia-25

selectiegreg-1

#5 De rivier ‘De Gambia’

Deze is prachtig voor een boottocht tijdens zonsondergang. Wat is er nou beter dan met zonsondergang een boottocht te maken over de rivier, terwijl aan de zijkant van het water de palmbomen aan je voorbij glijden.

reisjunk_gambia-7

#6 Duik in de lokale cultuur

Ochtendwandeling in fantastische kleine dorpjes? Potje dammen op straat? Check! Op straat vind je vaak van dit soort taferelen waarbij een groep mensen samenkomt om bijvoorbeeld een potje te gaan dammen. Lekker socializen! 90% van de Gambiaanse bevolking is moslim en dit gaat opvallend goed samen met de 10% christendom, in vergelijking met sommige andere landen. In de vroege ochtend zal je de moskee kunnen horen en begeeft iedereen zich hier naartoe voor het ochtendgebed.

reisjunk_gambia-6

reisjunk_gambia-8

#7 Een overvloed aan kleine lokale markten.

Uren ronddwalen zonder je te vervelen! Op de markten worden niet alleen dingen verkocht, maar ook direct gemaakt. Zo vind je er onder andere kledingmakers.

reisjunk_gambia-10

8. De hoofdstad Banjul is heerlijk chaotisch

Je kijkt hier je ogen uit bij alle huisjes en het leven op straat. Banjul is de hoofdstad van Gambia. Er heerst een behoorlijke drukte, zeker op de Royal Albert Market, maar het is de moeite om de stad een dagje te verkennen!

reisjunk_gambia-13

Heb je zin gekregen om zelf ook de cultuur van Gambia te gaan ervaren? Via Corendon vlieg je al vanaf 358 euro per persoon naar het mooie Gambia, of voor een pakketreis vanaf 399 euro per persoon.