5 Gratis bezienswaardigheden in Gent

#1 Wandelroute: Hoogtepunten stadscentrum

Het oude stadscentrum is eigenlijk één grote, gratis bezienswaardigheid. Via een wandelroute, gratis te downloaden, kom je langs de 47 hoogtepunten van het centrum. De route brengt je langs karakteristieke pleinen, smalle straatjes, historische gebouwen en verschillende musea. Ook geeft het boekje informatie over de stad en tips voor cafés en restaurants.

#2 Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is onderdeel van de Gentse Torenrij: een rij van drie hoge torens waar Gent om bekend staat. De kathedraal is gebouwd in verschillende bouwstijlen. Grote trekpleister is een schilderij van Hubert en Jan van Eyck: ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Ook hangen er andere werken van onder andere Rubens, van Gent en de Crayer. De kathedraal is dagelijks gratis geopend en zeker een bezoekje waard.

#3 Sint Pieters Abdij

Op het hoogste punt van de stad staat de Sint-Pietersabdij. Dit voormalige benedictijnenabdij bestaat uit verschillende gebouwen, tuinen en hoven. De tuin en de begane grond van de abdij is gratis te bezoeken. Ook heb je gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde’ waarin het monnikenleven centraal staat. Leuk om even door de gangen te lopen of een wandeling door de tuin te maken.

#4 Klein Begijnhof

UNESCO zette het Klein Begijnhof, officieel het Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen, op de  werelderfgoedlijst. Het rustig,  besloten hofje is gratis te bezoeken. Jammer is wel dat ze al jaren de karakteristieke, witte huisjes aan het restaureren zijn.Naamloos

#5 Plantentuin Universiteit Gent

In de Universitaire Plantentuin bloeien meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. De tuin en verschillende kassen zijn dagelijks gratis toegankelijk voor het publiek. De tuin ligt aan de rand van het Citadelpark en heeft een oppervlakte van 2,75 hectare.

Fotografie door TnV Photography.