Leuke hotspots in Eindhoven

Eindhoven, het is geen geweldig interessante of mooie stad maar toch hebben ze tegenwoordig wel een fascinerend nieuw stadsdeel. Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein vol oude fabriekshallen en nu het culturele en creatieve middelpunt van Eindhoven met woningen die een gaaf industrieel uiterlijk hebben, een winkelcentrum, concertzaal en nog veel meer. Op en buiten Strijp-S vond ik twee speciale plekken om wat te eten of te drinken en twee unieke winkels.

Radio Royaal

Een restaurant midden in de oude machinekamer van Phillips met Frans-Duits eten en dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design uit 1929. Een echte aanrader is de ‘flammkuchen’ met spek, ui en crème fraîche op een druk laagje deeg ongeveer het formaat van een pizza. Naast lunchen kun je hier ook terecht voor een heerlijk diner! Radio Royaal vind je op Strijp-S naast het klokgebouw.

Dokpunt

Per toeval liep ik binnen bij Dokpunt, een winkel en werkplek van een aantal (oud-) studenten Industrial Design van de TU/e. Achterin de winkel staat en enorme tafel waaraan een paar jongens bezig zijn met het ontwerpen van design. Voor in de winkel worden deze producten verkocht. Dokpunt vind je op De Smalle Haven.

Het barretje van Het Ketelhuis

Het barretje van Het Ketelhuis is van s ochtend tot s avonds geopend. Het is de plek waar jij jouw ochtendmiddag of avond op Strijp-S begint. Ze zetten er versgemalen koffie met keuze uit verschillende koffiebonen. Ze serveren ontbijtjes, lunch, huisgebakken taarten en verschillende hapjes. Het eten wordt gemaakt met ingrediënten uit hun eigen gaarde, eigen keuken en eigen bakkerij. Zo worden de geserveerde groenten en vlees in hun foodlab gepekeld en komt de honing van eigen bijen van het dak. Ze maken bij het Ketelhuis alles zelf en alles wordt vers bereid.

Urban Shopper

De Urban Shopper ook gelegen op Strijp-S is een grote hal met daarin kleine shopjes. Je vind er een platenwinkel, kapper, tattooshop, interieurwinkel en nog veel meer. Allemaal kleinschalige initiatieven en vernieuwende concepten. Het is alleen al leuk om er een keer doorheen te lopen en het is moeilijk om met lege handen te vertrekken!