Slapen bij een zelfvoorzienende boerderij op Hawaii

Dit artikel is geschreven door Hilke Beijer en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers. 
 

Dolfijnen, prachtige natuur en positieve sfeer; dat is wat The Big Island of Hawaï, in de volksmond Big Island, onder andere te bieden heeft. Veel mensen denken bij een verblijf op Hawaï vaak aan een luxe vijf-sterren resort. Maar als je de vier witte muren van een hotel graag wilt verruilen voor een meer avontuurlijker onderkomen, dan is het verblijf op een ecologische boerderij wellicht iets voor jou.

Het verblijf op de boerderij

Wanneer je massa’s toeristen wilt ontwijken en je meer tot je zelf wilt komen, dan kun je op Hawaii verblijven op een ecologische boerderij. Direct in contact met de natuur, verblijf je daar in basic hutjes welke gemaakt zijn van gerecycled materiaal en veel kleurrijke doeken. Er is plaats voor maximaal vier gasten. Alles is open en hoog optrokken muren kennen ze niet. Hierdoor vliegen vogels af en aan en komen veel kleurrijke insecten je gezelschap houden. Douchen gebeurt in de buitenlucht en een composttoilet voorziet in de andere dagelijkse behoeften. Een grote leefkeuken vormt het hart van de boerderij, waar je naast het bereiden van je eigen eten ook gezellig met de andere gasten kunt zijn. In deze omgeving leeft men letterlijk in en mét de natuur. De kosten voor drie weken reizen incl. auto, ticket en verblijf zijn 3000 euro.

IMG_8139

De natuur van Hawaii

Op de boerderij, welke gerund wordt door een Nederlandse vrouw, zul je mogelijk Wooffers treffen die ook meewerken. Als gast krijg je ook de gelegenheid om te helpen met het voeren van de dieren en het werken in de (groente)tuin. Natuurlijk wil niet iedereen zijn hele vakantie aan het werk zijn. Gelukkig biedt het eiland genoeg moois voor de ondernemende, avontuurlijke toerist. In de nabije omgeving zijn diverse baaien waar je, zodra de zon op komt, met dolfijnen kan gaan zwemmen. Grote scholen van soms wel vijftig dolfijnen, zijn met name in de ochtend, geregeld in de buurt. Hier is het dus mogelijk om in het wild, direct contact te maken met deze dieren, een ongekende ‘once-in-a-life-time’ ervaring.

Vulkanen

Doordat het eiland opgebouwd is uit vulkanen, heeft het diverse klimaatzones. De toppen van de hoogste vulkanen kennen sneeuw, er zijn zeer droge stukken met woestijn en het zuiden van het eiland kent veel regenval waardoor je je als bezoeker echt in een tropisch regenwoud waant met watervallen. Via de gastvrouw van de boerderij kun je, in vergelijking met de grotere verhuurbedrijven, voor een gering bedrag een auto huren en dat is zeker aan te raden. Ook is er nog steeds een vulkaan actief, genaamd Kilauea. Een tocht naar dit verwoestende fenomeen vanuit moeder aarde is zeker aan te raden. Oog in oog staan met stromend lava is echt heel indrukwekkend. Zorg er wel voor dat je dichte en stevige schoenen aan hebt.

Boeken?

Het motto op Big Island is vooral dat je doet waar je zin in hebt. Go with the flow, zie wat de dag brengt. De mensen op Hawaï zijn erg vriendelijk en helpen je graag verder. Verblijf op deze boerderij kun je boeken door te mailen naar magical@maui.net.

Reis info

Beste reistijd: Maart t/m oktober
Visum: ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl