Wandelen op het Schotse eiland Skye

Het eiland Skye (Isle of Skye) is een van de Binnen Hybriden aan de westelijke zijde van de Schotse Hooglanden. Op het eiland vind je de meest fotogenieke natuur en Skye is daarmee een aantrekkelijke bestemming voor wandelaars. Over het gehele eiland zijn wandelroutes uitgezet. Hoewel het eiland relatief populair is onder toeristen als bestemming voor een wandelvakantie in Schotland, zal je hier ook in het hoogseizoen nog einden kunnen lopen zonder een mens tegen te komen. Naast dat het eiland interessant is voor wandelaars, kunnen ook fotografen hier het hart ophalen. Graag stel ik je voor aan plekken op the Isle of Skye die je niet mag missen.

The Quiraing

Zicht op de Trotternish Ridge vanaf the Quiraing

Het onaangetaste natuurgeweld, zoals velen Schotland kennen, komt in het noordelijkste deel van het eiland Skye tot een hoogtepunt. Door een aardverschuiving is The Quiraing (Schots-Gaelisch: Meall na Suiramach) ontstaan. Een landschap dat zich karakteriseert door rechte vlakken gras, glad als biljartlakens, afgewisseld door dramatische kliffen. De wandeling omhoog is enigszins uitdagend, maar loont zeer de moeite eenmaal boven. Een beschrijving van de wandeling en de gps track vind je hier.

Sligachan

Een houten brug langs een van de vele wandelpaden vanuit Sligachan

Sligachan (onder locals bekend als Slig) is een zeer kleine plaats langs de belangrijkste weg die naar hoofdstad van het eiland Portree leidt. Er is één, gelijknamig, hotel en verder zijn er geen faciliteiten. Toch is deze plaats zeer de vermelding waard omdat het een ideaal uitgangspunt voor talloze wandelingen vormt. Vanuit Sligachan kun je alle richtingen in lopen en je zult altijd een mooie wandeling maken. Het plaatsje heeft een iconische stenen brug en wordt omringd door schitterende natuur. Aan de ene zijde van de weg is er zicht op het Cuilin gebergte en aan de andere zijde kijk je uit over loch (meer) Sligachan.

Portree

Gekleurde huisjes aan de haven van Portree

Portree is de hoofdstad van het eiland Skye en biedt talrijke accommodaties voor bezoekers van het eiland. Het havenstadje is centraal op het eiland gelegen waardoor het een prima uitvalsbasis voor iedere reis vormt. Daarnaast is het havenstadje zelf zeer fotogeniek met uiteenlopend gekleurde huizen en vrijwel overal uitzicht over de haven. Een groot voordeel is dat het stadje, in tegenstelling tot veel andere plekken op het eiland, beschikt over een supermarkt en toeristenwinkeltjes.

Boek hier gelijk je goedkoopste vliegticket!