The Vespa Trip Brugge: verken de Vlaamse polder op de scooter

We hoeven helemaal niet ver weg om nieuwe plekken te ontdekken, dat bewijst The Vespa Trip maar weer eens met hun nieuwe scooter tour door België. Een micro-avontuur op twee wielen waarbij je in een of twee dagen de Vlaamse polder en het prachtige Brugge gaat ontdekken. Maak er een mini-vakantie van en laat je verrassen door België! 

The Vespa Trip

Je kent The Vespa Trip misschien al wel van hun reizen in Italië: scooter rondreizen langs de prachtige Amalfikust, op het mooie Sicilië en in het romantische Toscane. Toffe rondreizen van ongeveer een week, waarbij je op een Vespa scooter de mooiste plekken van Italië bezoekt. Maar wat als je nou eens wat dichter bij huis wil blijven of maar een paar dagen de tijd hebt om iets leuks te gaan doen? Daar hebben ze iets leuks op bedacht: The Vespa Trip Brugge!

België ontdekken met vrienden of familie

Dit succesvolle concept hebben ze uitgebreid, maar dan dichter bij huis. Tijdens een trip van een of twee dagen ga je op pad in België en verken je per scooter de omgeving van Brugge. Vanuit Utrecht rijd je binnen drie uur naar Brugge, dus de Vespa Trip kan perfect in het weekend gepland worden. Leuk om tijdens een vriendenweekend of familie-uitje te doen! 

Duurzaam reizen

Reis je graag wat duurzamer dan is The Vespa Trip Brugge ook een leuk alternatief! Je hoeft voor deze trip niet in een vliegtuig te stappen, waardoor je reis een stuk duurzamer is. Brugge is ook met de trein trouwens goed te bereiken, vanuit Utrecht is het zo’n 3,5 uur reizen, dus eventueel kun je de auto ook nog laten staan. En die vespa’s dan? Die rijden helemaal elektrisch dus ook dat is een duurzamer alternatief. 

De routes van The Vespa Trip Brugge

De tour start in Brugge, waar je de scooter ophaalt en kiest of je voor een ronde van 50 of 75 kilometer gaat. De route van 50 kilometer gaat in noordelijke richting en brengt je via onder andere Damme en Knokke tot in ‘t Zwin (een beschermd natuurgebied op de grens van Vlaanderen en Nederland) Vanuit daar rijd je in een lus terug naar Brugge via allerlei kronkelende polderweggetjes. Tijdens de route van 50 kilometer blijf je in België. Als je kiest voor de route van 75 kilometer dan ga je de grens over en bezoek je de Nederlandse dorpen Cadzand en Sluis in Zeeland voordat je het rondje weer afmaakt via ‘t Zwin, Knokke, Damme en de charmante polderweggetjes. 

Overnachting in Brugge

Beide routes kun je in een dag rijden, dus je start en eindigt in Brugge. The Vespa Trip Brugge is in principe een dagtrip, maar na een dag op de scooter heb je misschien geen zin meer om naar huis te reizen. Je kunt dus extra een (of meerdere) overnachting in Brugge boeken, zodat je ook nog in deze leuke stad op ontdekking kunt. The Black Swan Hotel is hiervoor een aanrader!

Praktische informatie

De e-scooters rijden elektrisch en zijn 50cc. Je mag deze scooters besturen als je een B-rijbewijs hebt. In principe zit je met twee personen op een scooter en is de prijs daarop gebaseerd, maar als je toch liever alleen op een scooter rijdt dan kun je tegen extra kosten een scooter voor alleengebruik boeken. Je haalt de scooter ‘s ochtends op en vanaf dan kun je de hele dag touren door het Belgische landschap. Om uiterlijk 19 uur moet hij weer ingeleverd worden, maar vanaf dan kun je eventueel lekker Brugge in trekken. 

Inbegrepen en optioneel bij te boeken

Tijdens The Vespa Trip Brugge is de huur van een scooter met helm en slot inbegrepen. Ook krijg je een GPS mee met de routes en ontvang je een road book met alle leuke plekjes langs de route. Maaltijden zijn niet inbegrepen, maar je kunt optioneel een picknickmand boeken die achterop je scooter mee gaat. Ook een overnachting met ontbijt is nog optioneel te boeken. 

Data en prijzen

The Vespa Trip Brugge is iedere dag van de week te boeken van juni t/m september. Op weekdagen kun je boeken vanaf €59,- per persoon en op zaterdag of zondag vanaf 89,- per persoon. Boek je inclusief een hotelovernachting dan kost het vanaf €99,- (weekdagen) of €139,- (weekend) per persoon in juni of september en vanaf €119,- (weekdagen) en €169,- (weekend) per persoon in juli of augustus. De prijzen zijn gebaseerd op basis van 2 personen per scooter)