Het Louvre in Parijs bezoeken? 5 handig tips! 

Parijs is de stad van de liefde, de Eiffeltoren en niet te vergeten, de kunst. Museum het Louvre is een pareltje in deze mooie stad en zeker het bezoeken waard. Dit beroemde museum is niet alleen enorm, het is zelfs het grootste museum ter wereld! Daarom is het onmogelijk om alle kunst in het Louvre op één dag te zien. Bovendien is het Louvre erg populair en kan het er behoorlijk druk zijn. Een goede voorbereiding is dus zeker aan te raden en daarom hebben we hier wat handige tips voor het bezoeken het Louvre. Met behulp van deze tips kan je onbezorgd van de mooie kunstwerken genieten!

Tip #1 Bekijk van tevoren welke kunstcollecties en tijdelijke exposities er zijn

Het Louvre staat onder andere bekend om de Mona Lisa en de Venus van Milo maar daarnaast is er nog veel meer moois te bewonderen. Het Louvre is enorm en heeft verschillende afdelingen met kunstcollecties uit verschillende periodes en regio’s. Een goede tip is daarom om van tevoren al te filteren op de tijdsperiode(s) van jouw interesse. Ook kun je ervoor kiezen om uit verschillende exposities de hoogtepunten te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook nog tijdelijke exposities in het Louvre te vinden. Een overzicht van de gehele collectie vind je hier.

Tip #2 Bepaal je route door het Louvre 

Wanneer je weet welke kunstwerken je in het Louvre wil zien, kan je de looproute door het museum gaan bepalen. Om geen tijd te verliezen met het maken van extra meters, is dit zeker een handige tip om mee te nemen. Heb je geen idee waar te beginnen? Het Louvre biedt ook routes aan die je kan volgen, waaronder een route langs de bekende meesterwerken of de highlights uit de videoclip van Beyoncé en Jay-Z. Wie weet zit hier een route tussen die past bij jouw interesses.

Tip 3# Download de plattegrond van het Louvre

Een andere tip om mee te nemen, is om de plattegrond van het Louvre te downloaden. Deze is beschikbaar in zeven verschillende talen en je vindt er alle essentiële informatie. In zo’n groot en complex museum verdwaal je al gauw, dus een plattegrond is erg handig. Daarnaast kan je hiermee je van tevoren bedachte route blijven checken. Bij binnenkomst liggen ook papieren plattegronden, maar een digitale is natuurlijk beter voor het milieu!

Tip #4 Kies de juiste entree van het Louvre

De meeste mensen kennen de entree bij de glazen piramide wel, maar dat is daardoor ook gelijk de drukste entree. Een handige tip is dus om één van de andere ingangen van het Louvre te kiezen. De ingang “Carrousel” is de entree onder de grond via het winkelcentrum en te herkennen aan de omgekeerde piramide. Je komt hier vanzelf uit als je het winkelcentrum ingaat via Rue de Rivoli of als je met de metro komt. De ingang “Richelieu” vind je via de Richelieu passage die onder het Louvre doorgaat. Je kan hier alleen terecht als je een online ticket hebt geboekt. Tot slot is “Porte des Lions” een entree die je kan kiezen als je als groep een gids hebt geboekt. Welke ingang je ook kiest, vergeet zeker niet de piramide voorafgaand of na je bezoek aan het Louvre te bewonderen!

Tip #5 Boek vooraf tickets voor het Louvre

De laatste en absoluut gouden tip is om vooraf je ticket te boeken. Dit zal je een hoop tijd besparen in de wachtrij, omdat je dan meteen naar de rij van ticket houders kan gaan. Het Louvre wordt dagelijks door, schrik niet, zo’n 15.000 mensen bezocht. Er staan standaard twee rijen voor de ingang. Als je niet van te voren je tickets hebt gekocht dan sta je met een beetje pech urenlang in de rij. Tussen oktober en maart is het Louvre iedere eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. Op deze dagen is het wel extra druk.

Benieuwd naar wat er verder nog allemaal te doen is in Parijs? Lees dan ons artikel met 12 tips voor de leukste bezienswaardigheden in Parijs.