Met deze tips maak je de mooiste reisfoto’s met je telefoon

Vraag jij je af hoe al die bekende Instagrammers toch de meest geweldige foto’s maken met hun telefoon? Stiekem is het helemaal niet zo moeilijk om goede foto’s te schieten met je telefoon en om ervoor te zorgen dat ook jij tijdens je volgende trip de meest jaloersmakende foto’s kan maken, delen we hier onze 10 beste tips. 

mount rinjani trekking

#1 Leer je smartphone goed kennen

Het fijne van fotograferen met je smartphone is dat je enorm veel verschillende dingen kan doen met de instellingen. Het is dus belangrijk om goed deze instellingen te kennen en daarmee te oefenen.

#2 Zoek de juiste licht- en omgevingsinstellingen

Als je eenmaal weet hoe je telefoon werkt, is het belangrijk om nog steeds verschillende instellingen te proberen bij het maken van elke foto. Elke omgeving is anders en elk moment van de dag is er ander licht. Door de juist setting voor dat moment te vinden, kan je de mooiste foto maken.

Inle Lake, Myanmar 4

#3 Oefen met macrofotografie

Dit wil zeggen dat je iets van heel dichtbij kan fotograferen waardoor de achtergrond makkelijk onscherp zal worden. Dat geeft een mooi effect aan je foto’s.

#4 Speel met scherptediepte

Wanneer er iets op de voorgrond van je foto staat, is er meer spanning in de foto. Doe dit niet met al je foto’s maar gebruik het zo af en toe om de situatie levendiger te maken.

kosten twee weken backpacken in cambodja

#5 Zoek een originele hoek

Fotografeer nooit zomaar vanuit jouw oogpunt maar zoek een originele hoek. Dit zal al je foto’s een stuk interessanter maken.

#6 Telefoon stilhouden

Om je foto zo scherp mogelijk te maken, is het belangrijk om je telefoon stil te houden. Sta dus altijd even stil wanneer je iets wil vastleggen en neem er de tijd voor.

IMG_040010

#7 Probeer verschillende apps

Wanneer je een goede foto op de juiste manier bewerkt, is je foto nog mooier. Er zijn tegenwoordig meerdere goede apps om je foto’s te bewerken. Denk aan VSCO CAM, Afterlight of Sktchy.

#8 Maak je lens schoon

Dit vergeten de meeste mensen vaak. Met een echte camera zorg je er wel voor dat je de lens schoonmaakt maar doe je dat ook met je telefoon? Maak je lens regelmatig schoon zodat je foto’s scherp zijn.

bali rice fields ubud

#9 Kies je onderwerp

Bedenk je bij elke foto wat je precies wil vastleggen en hoe je dat het beste kan doen. Wil je bijvoorbeeld een portret nemen, probeer dan een rustige achtergrond te vinden zoals een muur.

#10 Neem meerdere foto’s

Neem nooit één foto maar maak er altijd een paar met verschillende instellingen en vanaf verschillende hoeken. Foto’s verwijderen kan altijd nog!