Dat de natuur van Noorwegen indrukwekkend, spectaculair en magisch is hoeft niemand je te vertellen. De schoonheid en rauwheid van dit land in Scandinavië maakt deze plek fantastisch voor avontuurlijke wandelingen. Lange wandelingen, want we hebben het niet over een korte wandeling van een uur of twee, maar over een 7-daagse wandeltocht dwars door de Noorse natuur. Maak kennis met The Norway Trail. Ga jij in de zomer van 2021 mee op dit waanzinnige avontuur?

Het concept van The Norway Trail

Noorwegen is geen gemakkelijk land om in je eentje op pad te gaan. De natuur is ruig en zonder al te veel ervaring is het lastig om de mooiste routes te vinden. Daarom is The Norway Trail in het leven geroepen. Samen met een gids ga je in juli of augustus een week lang met een groep op pad en trek je van plek naar plek met sanitaire faciliteiten. De gidsen hebben een prachtige route uitgestippeld en weten de mooiste plekken van het gebied te vinden. Je overnacht op de meest bijzondere plekjes in de natuur en alle logistieke organisatie is voor je geregeld. De routes zijn geschikt voor iedereen met een gezonde basisconditie zodat je jezelf niet al uitput op dag 1. Op die manier kun je onbezorgd genieten van de wandeling dwars door de Hardangervidda, een hoogplateau in het hart van Scandinavië.

Hoe ziet de week eruit?

In een week tijd zul je de ongerepte Noorse paden ontdekken. Per dag wandel je zo’n 15 tot 20 kilometer en je draagt je eigen tas met je slaapspullen en eten. Je vliegt op dag 1 vanuit Brussel of Amsterdam naar Bergen, waarna je met de bus doorrijdt naar Kinsarvik waar de tocht gaat beginnen. “Starten doe je meteen met een knaller”, zoals ze zelf zeggen, want voordat je de Hardangervidda gaat ontdekken ga je eerst nog langs de fjorden wandelen. Onderweg kom je prachtige watervallen tegen! 

De meest mooie watervallen blijf je tegenkomen terwijl je door een veranderend landschap wandelt. Je ziet meren en je wandeling gaat langs gletsjers met eeuwige sneeuw. Om de prachtige dag goed af te sluiten overnacht je bij een shelter idyllisch gelegen aan een meertje. Op dag drie bewandel je één van de mooiste routes van de week. Tussen de honderden schapen loop je langs enorm veel kleine stroompjes en klim je naar de sneeuwvlaktes, waar je kilometers ver weg kunt kijken. 

Dag vijf heeft een vrij lange en intense beklimming in petto, maar het is het allemaal waard. Je gaat namelijk een hoogtepunt van Noorwegen bezoeken: het bekende en fenomenale punt Trolltunga. Helemaal alleen zul je hier niet zijn, helaas komen hier ook veel andere wandelaars, maar dat komt omdat het uitzicht hier echt adembenemend is. Hier aanschouw je de pracht van Moeder Aarde! De laatste wandeldag van deze trail sluit je waardig af. Je bedwingt de laatste bergtoppen en daarna wandel je bergaf richting de eindlocatie. Je ziet het landschap weer veranderen in een groene omgeving en je laat de sneeuwtoppen achter je. Op dag 7 kun je kiezen wat je doet: rust uit van je wandelavontuur of ga nog een keer de natuur in in de regio rond Odda. Je vliegtuig terug naar huis vertrekt de volgende dag vanaf Bergen. 

Data en prijzen

The Norway Trail vertrekt op 11 verschillende data in juli en augustus. De prijs exclusief vluchten is €450 en met retourvlucht betaal je €690. Je vliegt dan vanaf Amsterdam. Bij de prijs zitten 7 kampeerovernachtingen bij waarvan vijf nachten nabij een shelter op de Hardangervidda Trail en twee nachten op comfortabele campings. Je kampeerspullen zijn niet inclusief (denk aan een tent, matje en slaapzak), maar die kun je eventueel wel huren voor 65 euro per persoon. Verder is inclusief: alle interne transporten per bus, begeleiding van een gids, GPS tracking systeem in noodgevallen en een trailbook.

Meer informatie en corona maatregelen

Heb je zin gekregen om deze prachtige hike te gaan doen komende zomer? Schrijf je dan snel in want er is maar beperkt plek per datum. 

Check de website van The Norway Trail voor meer informatie of om je meteen in te schrijven. Hier lees je ook over hoe het geregeld is met corona en de annuleringsverzekering die erbij zit.