The Scotland Rally: deze zomer roadtrippen door het ruige Schotland

Wat denk je ervan om met je beste vrienden en nog 150 andere teams een vette roadtrip te maken door de ruige landschappen van Engeland, Wales en Schotland? Samen vormen jullie The Scotland Rally, een bijzondere rally met 6 etappes waarbij je langs de mooiste plekjes komt als oude kastelen en indrukwekkende nationale parken. Via kronkelwegen tour je langs te gekke natuur kom je uiteindelijk uit bij Isle of Skye. Onderweg kan je punten verdienen waardoor je ook nog eens kans maakt op een klassieke oldtimer: de Mini Cooper. Zie jij jezelf deze zomer al meedoen?

Zes etappes over de meest spectaculaire wegen

Aan het begin van de rally krijg je een gedetailleerd roadbook mee waarop de allermooiste wegen en best verborgen plekjes van het Verenigd Koninkrijk staan aangeduid. In 6 etappes kom je langs legendarische routes, checkpoints, historische kastelen en geheime sluipwegen. Elke dag finish je op een unieke locatie waar je de mogelijkheid hebt om te kamperen. Wil je liever wat meer luxe verblijven dan kan je ook kiezen voor een hotel. Onderaan dit artikel zie je wat de kosten hiervoor zijn.

Scoor punten tijdens de roadtrip en win een Mini Cooper

Tijdens de rally kan je op allerlei manier punten verdienen met jouw team. Ten eerste voor het soort auto waarmee je aankomt en hoe goed deze gepimpt is. Daarnaast zijn er onderweg nog verschillende uitdagingen zoals een behendigheidsparcours en achteruit slalom. De perfecte manier om jouw driver skills op de proef te stellen!

Wanneer is The Scotland Rally?

The Scotland Rally vertrekt in twee groepen op twee verschillende dagen: op zaterdagochtend 31 juli en op zondagochtend 1 augustus. Calais is het startpunt van de rally en na een uitgebreide keuring van de auto’s wordt het startschot gegeven om te vertrekken. Onder begeleiding van Schotse doedelzakken rij je richting de ferry in Calais.

Kosten voor The Scotland Rally

Je schrijft je in als team van maximaal 9 personen. Per persoon is het inschrijfgeld €250. Hiervoor krijg je onder andere:

  • De volledige logistieke ondersteuning van de trip. Zo is er is een volgwagen mee die in geval van nood eerste hulp kan toedienen aan de auto’s
  • Elke avond wordt er iets tofs georganiseerd
  • De Rally Challenge & activiteiten onderweg
  • Een gedetailleerd roadbook

Optioneel:

  • Rally food: dagelijks ontbijt en avondeten. Dit kost €80 per persoon.
  • Rally camping: kamperen op elke aankomstplaats. Ook dit kost €80 per persoon.
  • Rally hotels: je kan er ook voor kiezen om in hotels te overnachten vlakbij de aankomstlocaties. Dit kost €400 per persoon.

Check de website van The Scotland Rally voor meer informatie of om jou en je vriendengroep meteen in te schrijven.