A story for tomorrow

Een geweldige video over een stel dat vijf weken door Chile en Argentinië reist. De stem onder deze video laat het klinken als een sprookje. De beelden en muziek zijn perfect op elkaar afgestemd en maken het tot een van de mooiste reisvideo’s die wij ooit gezien hebben.

MOVE

Deze kent bijna iedereen wel en is een echte klassieker. De video is gemaakt door 3 jongens, in 44 dagen, 11 landen, 18 vluchten, 38.000 mijl, een uitbarstende vulkaan, 2 camera’s en bijna een terabyte aan beeldmateriaal.

Loving Lanka

Deze video is gemaakt door Sebastian Linda die ontslag nam, alles achterliet, trouwde met zijn vriendin en naar Sri Lanka vertrok om te gaan ‘leven’. Dit leverde geweldige beelden op die een mooie boodschap vertellen.

Tao Philippines: Explorers Wanted

Eigenlijk een video die gemaakt is om reclame te maken voor een kleine reisorganisatie in de Filippijnen. Het zijn meerdaagse reizen waarbij je per boot verschillende eilanden afreist. Geen luxe maar lekker back to basic en veel contact met de locals. Reizen zoals reizen echt hoort te zijn en dat zie je helemaal terug in deze video waar overigens ook weer zo’n goede stem onder zit, net zoals bij de eerste video.

The Longest Way

Een timelapse video gemaakt door een man die in 1 jaar 4500 kilimoter heeft gelopen door China. Hij liet tijdens zijn reis zijn baard staan en maakte hier regelmatig een foto van. Na een jaar reizen maakte hij van al deze foto’s deze fascinerende timelapse.

Travel Is

Opgenomen in 12 landen in 14 maanden. Laat met geweldige beelden zien dat reizen meer is dan alleen bezienswaardigheden bekijken. Dat het gaat om ervaringen delen, culturen en mensen leren kennen en leven.

Driven To Explore

”In het begin van 2011 hebben mijn vrouw en ik besloten om eindelijk onze droom van reizen na te gaan streven. We hebben ons huis verkocht, zij heeft ontslag genomen en zo stapten we op een vliegtuig met alleen onze backpacks. Deze video laat een aantal van de beelden zien die ik schoot tijdens onze reizen sindsdien.”

Meer video’s zien? Wat dacht je van deze kickass video’s van india?

Fotografie door Joseph Michael