Sangria, het drankje uit Spanje wat iedereen wel kent! Een drankje waar enorm veel verschillende recepten van zijn en waarmee je eindeloos kan variëren. Maar hoe drinken de Spanjaarden nou het liefst sangria? Hieronder twee verschillende recepten, één van een local uit Valencia en een authentiek Spaans recept. Beiden een perfecte basis om een overheerlijke Spaanse sangria mee te maken. Je kunt natuurlijk altijd naar smaak fruit toe voegen en als je net zo’n zoetekauw als de Spanjaarden zelf bent kan je de sangria ook wat zoeter maken!

Spaanse sangria recept

Benodigdheden

  • 500 ml. rode wijn
  • 500 ml. Sprite of 7up
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 50 gr. suiker
  • Scheutje Brandewijn of rum

Bereidingswijze

1. Was de citroen en sinaasappel schoon en snij deze in parten. Verwijder de pitten alvast.
2. Doe citroen, sinaasappel en suiker met de rode wijn in een karaf en voeg hier het kaneelstokje, kruidnagel en rum aan toe. Zet het mengsel minimaal een half uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
3. Zorg dat de Sprite/7up goed koud is en voeg deze toe aan de sangria. Roer het geheel om en de Spaanse sangria is klaar!

Spaanse sangria recept

Benodigdheden

  • 750 ml. rode wijn
  • 250 ml. sinaasappelsap
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 350 ml. rum
  • 100 gr. rietsuiker

Bereidingswijze

1. Was het fruit wederom. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes en doe ze in een grote karaf. Voeg de rum en suiker toe en laat het 2 uur in de koelkast staan, zodat de smaken intrekken.
2. Ga je de sangria serveren, plet dan het fruit met een houten lepel en voeg de gekoelde wijn en sinaasappelsap toe. Doorroeren en eventueel naar smaak nog wat zoeter maken. De Spaanse sangria op authentieke wijze is klaar!

¡Salud!