Deze 8 highlights mag je niet missen in Schotland

Na een rustige nacht op de boot komt Newcastle eindelijk in zicht. Een paar uurtjes rijden en vervolgens sta je midden in het mooie Schotland! Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden en als je natuur ook maar enigszins interessant vindt, zou je nooit meer weg willen uit Schotland. Wel even duimen voor het goede weer trouwens. Check deze highlights waarom Schotland echt de moeite is!

#1 Lake Lomond

Net een stukje ten noord-westen van Glasgow vind je het prachtige Lomond meer. Het is een gigantisch meer waar je echt even helemaal tot rust kan komen. Maak een prachtige wandeling langs het water en de bergen, neem een lekker drankje en geniet van het uitzicht of huur een boot en ga zelf het water op!

schotland_artikel-1

#2 Hiken in Glencoe

Een stukje ten noorden van Lake Lomond vind je Glencoe. Dit gebied bestaat uit fantastisch mooie bergen en zeker in de herfst is dit een echt kleurenfestijn. Je vind bijna elke honderd meter wel een parkeerplaats langs de kant van de weg, zodat je meteen je rugzak om kan doen om een heerlijke tocht door de natuur te maken. Verbazingwekkend hoe prachtig ongerept dit gebied is.

schotland_artikel-9 schotland_artikel-2

#3 Glenfinnan

De meeste mensen zijn ongetwijfeld bekend met Harry Potter en de highlight van Glenfinnan zal dan ook zeker bekend zijn. Het treinviaduct hier is namelijk de beroemde brug waar de Zweinstein express overheen rijdt. De echte trein heet de Jacobite Steam Train en het is zeker te moeite waard om hier een kijkje te nemen. Het uitzicht vanaf het viaduct is ook nog eens erg mooi. Let wel even op qua treintijden, omdat de trein maar een beperkt aantal keer per dag langskomt.

schotland_artikel-5 schotland_artikel-6

#4 Overnachten in Fort William

Fort William is een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes. De locatie is redelijk centraal en je kan dagtrips maken richting Isle of Skye, Lake Lomond, Glencoe en vele andere bestemmingen. Het leuke aan Fort William is dat er veel hotelletjes zijn die prachtig aan het water zijn gelegen. Na het avondeten kan je nog een leuke wandeling maken langs het water en bij helder weer wordt je overdonderd door de hoeveelheid sterren. Geniet van een lekkere authentieke Schotse keuken met verse zalm, stoofvlees of een glaasje whisky.

schotland_artikel-7 schotland_artikel-15

#5 Kastelen

Schotland staat bekend om de enorme hoeveelheid kastelen. Stuk voor stuk hebben de kastelen een unieke look en het is dan ook zeker aan te raden om minimaal een van deze kastelen te bezoeken. Onderweg naar Isle of Skye vind je bijvoorbeeld het Eilean Donan kasteel en net als bij de vele andere kastelen vind je hier een rijke geschiedenis op een prachtige locatie.

schotland_artikel-8

#6 Isle of Skye

Eigenlijk is dit eiland te veelomvattend om het als één highlight te beschrijven, want er is simpelweg gewoon té veel moois te zien. Rijd langs het mooie kustgebied waar gigantische kliffen recht uit de zee komen, bezichtig een indrukwekkende waterval, bezoek de bekende rotsformatie ‘Old Man of Storr’ of geniet gewoon van een wandeling ergens in dit gebied, omdat het sowieso mooi gaat zijn! Als je de tijd hebt, kan je zeker meerdere dagen uittrekken voor Isle of Skye.

schotland_artikel-12 schotland_artikel-13 schotland_artikel-11 schotland_artikel-1-3

#7 Stirling

Het stadje Stirling wordt ook wel de ‘Poort naar de Hooglanden’ genoemd en vanwege de centrale ligging heeft het rijke historie qua veldslagen en belegeringen. Er staan een aantal prachtige gebouwen in Stirling die je nog herinneren aan deze geschiedenis. Zo heb je bijvoorbeeld het Wallace Monument: een prachtige toren die gebouwd is ter symbool van de Schotse vrijheid.

schotland_artikel-1-2

#8 Edinburgh

Na het zien van de enorme hoeveelheid natuur kan het leuk zijn om nog even te genieten van een mooie authentieke stad. Een botanische tuin, paleizen, leuke eettentjes, mooie architectuur en Schotse pubs. Edinburgh heeft het allemaal en is perfect voor een stedentripje!

schotland_artikel-19 schotland_artikel-20 schotland_artikel-21

Hoe kom je er?

Wil je nou ook graag naar Schotland? Via DFDS Seaways kan je fijn met je eigen auto op de boot vanaf IJmuiden vertrekken. Een nachtje op de boot en je komt al aan in Newcastle! Nog maar een paar uurtjes en je Schotland avontuur kan dan beginnen. Vanaf 139 euro per persoon heb je een mooie bootreis te pakken.

schotland_artikel-22