De 6 mooiste hostels en hotels in Minca

Een paar nachtjes slapen in de jungle van Minca mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je reis door Colombia. Hier ben je echt even helemaal weg van de bewoonde wereld en kan je genieten van de rust. Verstopt in de jungle van Minca vind je een aantal super mooie hostels en hotels en wij hebben de 6 mooiste hieronder voor je op een rijtje gezet. Ieder hotel of hostel is op zijn eigen manier uniek en één ding is zeker: je wordt wakker met de geluiden van de jungle. Vanuit de hotels kun je gave hikes maken naar watervallen en viewpoints of andere activiteiten ondernemen zoals paardrijden om zo de omgeving te verkennen. Veel plezier!

Finca Carpe Diem

Finca Carpe Diem ligt midden in de ongerepte jungle. Er zijn maar liefst drie zwembaden waarvan één met een prachtig uitzicht over de bergen. Finca Carpe Diem ligt in de regio Minca maar het ligt niet in de buurt van het dorpje Minca. Het ligt precies aan de andere kant van de bergen. De bekende plekken rondom Minca kan je vanuit hier dus niet bezoeken maar er zijn veel vergelijkbare dingen te zien en doen. Het voordeel hiervan is dat het hier veel rustiger is en je de mooie plekken meer voor jezelf hebt. Vanuit de lodge kan je veel toffe activiteiten regelen en er is in de omgeving ontzettend veel moois te zien zoals een 40 meter hoge waterval. Kortom, een unieke plek waar je echt even helemaal tot rust kan komen.

Tweepersoonskamer vanaf €48 | Dorm vanaf €13

 Meer informatie 

Casas Viejas

Ook bij Casas Viejas ben je aan het goede adres als je ultiem wilt relaxen. Het uitzicht vanaf het zwembad is fenomenaal en je wordt hier vaak getrakteerd op een geweldige zonsondergang. Er worden activiteiten georganiseerd zoals bike tours, yoga en birdwatching. Casas Viejas ligt wat hogerop in de bergen, zo’n 20 minuten met de motortaxi vanaf Minca. Je bent daardoor wat meer gebonden aan het restaurant in Casas Viejas maar gelukkig is het eten hier heel erg lekker! Vanuit hier kan je wel een dagje de mooie plekken rond Minca bezoeken.

Tweepersoonskamer vanaf €52 | Dorm €11

 Meer informatie 

Sweet Harmony

Bij Sweet Harmony kan je rekenen op een bijzonder verblijf. Dit is geen hostel maar een kleinschalig boutiquehotel. Je kan kiezen om in een huisje te slapen of in een ‘bubbel’ midden in de jungle. Er zijn verschillende soorten huisjes in allerlei prijsklasse en sommige hebben een gaaf uitzicht over de rivier en jungle. Als je kiest voor de ‘suite’ heb je een eigen hangnet bij je kamer.

Tweepersoonskamer vanaf €40

 Meer informatie 

Hostal Sierra Minca

Een paar jaar geleden was Casa Elemento een favoriete accommodatie in Minca doordat ze een reusachtige hangmat hadden met een fantastisch uitzicht. Helaas is Casa Elemento verdwenen maar daarvoor in de plaats is Hostal Sierra Minca gekomen. Het concept is hetzelfde; er is een gigantische hangmat, een heerlijk zwembad en een fantastisch uitzicht. Kies je voor een bungalow dan heb je zelfs een privé hangmat voor de bungalow. Er is geen wifi wat ervoor zorgt wat er veel meer interactie is tussen alle gasten die hier verblijven en er een hele gezellige sfeer hangt. Vanaf Minca is het zo’n 30 minuten de bergen op met de motortaxi.

Tweepersoonskamer vanaf €41 | Dorm vanaf €15

 Meer informatie 

Minca Ecohabs

In tegenstelling tot de hostels en hotels hierboven, ligt Minca Ecohabs wél in het dorpje Minca. Voordeel is dat je makkelijk ergens anders kan gaan eten en het nadeel is dat het uitzicht iets minder spectaculair is. Bij Minca Ecohabs verblijf je in een idyllische bungalow met nog steeds een mooi uitzicht over de jungle. De bungalow is gedeeltelijk open want er zijn geen ramen maar gaas dus je wordt wakker met zingende vogels en brullende brulapen. De bungalows staan allemaal best ver uit elkaar zodat je veel privacy hebt.

Tweepersoonsbungalow vanaf €33

 Meer informatie 

Costeño River Minca

And last but not least, Costeño River Minca. Dit kleinschalig, gezellige hostel ligt direct aan de rivier op zo’n 10 minuten lopen van het dorp. Je bent hier omringd door jungle en de kolibries vliegen je om de oren. Er hangt een hele gezellige sfeer, dat vooral ook wordt gecreëerd door het lieve personeel. Je kan kiezen om te slapen in een dorm, een bungalow met gedeelde badkamer, een bungalow met privé badkamer en een tweepersoonskamer met airco. De bungalows zijn basic maar ook heel idyllisch en de badkamer is in de buitenlucht. Een fijne plek voor een fijne prijs!

Tweepersoonskamer vanaf €18 | Dorm vanaf €8

 Meer informatie