Een paar nachtjes slapen in de jungle van Minca mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je reis door Colombia. Hier ben je echt even helemaal weg van de bewoonde wereld en kan je genieten van de rust. Verstopt in de jungle van Minca vind je een aantal super mooie hostels en hotels en wij hebben de 5 mooiste hieronder voor je op een rijtje gezet. Ieder hotel of hostel is op zijn eigen manier uniek en één ding is zeker: je wordt wakker met de geluiden van de jungle. Vanuit de hotels kun je gave hikes maken naar watervallen en viewpoints of andere activiteiten ondernemen zoals paardrijden om zo de omgeving te verkennen. Veel plezier!

Finca Carpe Diem

We beginnen meteen met een fantastische lodge! Finca Carpe Diem heeft de gezelligheid van een hostel maar het voelt alsof je in een luxe hotel verblijft. Het is zeker geen partyhostel, maar een relaxed hostel om even helemaal tot rust te komen. Het zwembad is heerlijk en het eten in het restaurant is onwijs lekker.

Tweepersoonskamer vanaf €41 | Dorm vanaf €9

 Meer informatie 

Casas Viejas

Casas Viejas is één van de beste hotels van Minca! Je bent hier echt even weg van de buitenwereld: naast dat je midden in de natuur zit, is er ook geen wifi beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat er veel meer interactie is tussen alle gasten die hier verblijven en er een hele gezellige sfeer hangt. Het uitzicht vanaf dit hostel is fenomenaal, zeker bij laag licht. Het eten in het bijbehorende restaurant is erg lekker en het personeel is super vriendelijk.

Tweepersoonskamer vanaf €63

 Meer informatie 

Sweet Harmony

Bijzonder overnachten doe je bij Sweet Harmony. Je kan kiezen om in een huisje te slapen of in een ‘bubbel’ midden in de jungle. Hoe gaaf is dat?! Er zijn verschillende soorten huisjes in allerlei prijsklasse en sommige hebben een gaaf uitzicht over de rivier en jungle. Als je kiest voor de ‘suite’ heb je een gaaf hangnet bij je kamer.

Tweepersoonskamer vanaf €51

 Meer informatie 

Hostal Sierra Minca

Een paar jaar geleden was Casa Elemento een favoriete accommodatie in Minca doordat ze een reusachtige hangmat hadden met een fantastisch uitzicht. Helaas is Casa Elemento tegenwoordig vergane glorie  maar daarvoor in de plaats is Hostal Sierra Minca gekomen. Het concept is hetzelfde; er is een gigantische hangmat, een zwembad, het is er gezellig en de bungalows hebben een fantastisch uitzicht over heel Minca. De bungalows hebben zelfs ook nog een privé hangnet vanwaar je kan genieten van de zonsondergang!

Tweepersoonskamer vanaf €31 | Dorm vanaf €10

 Meer informatie 

Costeño River Minca

And last but not least, Costeño River Minca. Dit kleinschalig, gezellig hostel direct aan de rivier. Je bent hier omringd door jungle en de kolibries vliegen je om de oren. Iedere dag kun je gratis salsa lessen volgen, overal vind je hangmatten en er is een pingpongtafel. Houd er rekening mee dat de hutjes hier wat meer basic zijn dan de rest van deze hotels maar het is dan ook wel een stuk goedkoper.

Tweepersoonskamer vanaf €18 | Dorm vanaf €7

 Meer informatie