De 5 mooiste hostels en hotels in Minca

Een paar nachtjes slapen in de jungle van Minca mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens je reis door Colombia. Hier ben je echt even helemaal weg van de bewoonde wereld en kan je genieten van de rust. Verstopt in de jungle van Minca vind je een aantal super mooie hostels en hotels en wij hebben de vijf mooiste hieronder voor je op een rijtje gezet. Ieder hotel of hostel is op zijn eigen manier uniek en één ding is zeker: je wordt wakker met de geluiden van de jungle. Vanuit de hotels kun je gave hikes maken naar watervallen en viewpoints of andere activiteiten ondernemen zoals paardrijden om zo de omgeving te verkennen. Veel plezier!

Finca Carpe Diem

Finca Carpe Diem ligt midden in de ongerepte jungle. Er zijn maar liefst drie zwembaden waarvan één met een prachtig uitzicht over de bergen. Finca Carpe Diem ligt in de regio Minca maar het ligt niet in de buurt van het dorpje Minca. Het ligt precies aan de andere kant van de bergen. De bekende plekken rondom Minca kan je vanuit hier dus niet bezoeken maar er zijn veel vergelijkbare dingen te zien en doen. Het voordeel hiervan is dat het hier veel rustiger is en je de mooie plekken meer voor jezelf hebt. Vanuit de lodge kan je veel toffe activiteiten regelen en er is in de omgeving ontzettend veel moois te zien zoals een 40 meter hoge waterval. Kortom, een unieke plek waar je echt even helemaal tot rust kan komen.

Tweepersoonskamer vanaf €48 | Dorm vanaf €13

 Meer informatie 

Casas Viejas

Ook bij Casas Viejas ben je aan het goede adres als je ultiem wilt relaxen. Het uitzicht vanaf het zwembad is fenomenaal en je wordt hier vaak getrakteerd op een geweldige zonsondergang. Er worden activiteiten georganiseerd zoals bike tours, yoga en birdwatching. Casas Viejas ligt wat hogerop in de bergen, zo’n 20 minuten met de motortaxi vanaf Minca. Je bent daardoor wat meer gebonden aan het restaurant in Casas Viejas maar gelukkig is het eten hier heel erg lekker! Vanuit hier kan je wel een dagje de mooie plekken rond Minca bezoeken.

Tweepersoonskamer vanaf €57 | Dorm €13

 Meer informatie 

Reserva Natural Tierra Adentro

Ben je op zoek naar een luxe verblijf in de bergen van Minca? Zoek dan niet verder want bij Reserva Natural Tierra Adentro kan je rekenen op een fantastisch verblijf. Vanuit de accommodatie heb je een geweldig uitzicht over de jungle en je verblijft in een prachtige kamer. Iedere kamer heeft een balkon met uitzicht waar je U tegen zegt. Grote kans dat je vanaf je balkon dieren spot als papegaaien, apen en kolibries. In de ochtend krijg je een heerlijk ontbijt en vanuit het hotel kan je meerdere mooie trails lopen naar onder andere watervallen.

Tweepersoonskamer vanaf €98

Meer informatie 

Minca Ecohabs

In tegenstelling tot de hostels en hotels hierboven, ligt Minca Ecohabs wél in het dorpje Minca. Voordeel is dat je makkelijk ergens anders kan gaan eten en het nadeel is dat het uitzicht iets minder spectaculair is. Bij Minca Ecohabs verblijf je in een idyllische bungalow met nog steeds een mooi uitzicht over de jungle. De bungalow is gedeeltelijk open want er zijn geen ramen maar gaas dus je wordt wakker met zingende vogels en brullende brulapen. De bungalows staan allemaal best ver uit elkaar zodat je veel privacy hebt.

Tweepersoonsbungalow vanaf €42

 Meer informatie 

Costeño River Minca

And last but not least, Costeño River Minca. Dit kleinschalig, gezellige hostel ligt direct aan de rivier op zo’n 10 minuten lopen van het dorp. Je bent hier omringd door jungle en de kolibries vliegen je om de oren. Er hangt een hele gezellige sfeer, dat vooral ook wordt gecreëerd door het lieve personeel. Je kan kiezen om te slapen in een dorm, een bungalow met gedeelde badkamer, een bungalow met privé badkamer en een tweepersoonskamer met airco. De bungalows zijn basic maar ook heel idyllisch en de badkamer is in de buitenlucht. Een fijne plek voor een fijne prijs!

Tweepersoonskamer vanaf €30 | Dorm vanaf €12

 Meer informatie