3 Prachtige highlights van Lanzarote

De Canarische Eilanden staan misschien niet bovenaan je bucketlist. Toen ik er afgelopen najaar voor het eerst heen ging, was dat bij mij niet anders. Ik kreeg visioenen van overvolle stranden, Hollandse snackbarretjes en grote, massale hotels. En hoewel dit beeld natuurlijk wel ergens vandaan komt, moet ik eerlijk toegeven dat het voor Lanzarote totaal niet bleek te kloppen. Wat een fan-tas-tisch mooi eiland is dat! Ruig, authentiek en met een supermooie natuur. Als je houdt van natuur en op zoek bent naar een fijne zonbestemming, op nog geen 5 uur vliegen van Nederland, is Lanzarote your call! Een vakantie naar Lanzarote hoeft helemaal niet duur te zijn en is dus ideaal wanneer je er even een paar dagen tussenuit wilt. Via Neckermann reis je nu extra voordelig naar dit heerlijke eiland.

Breng een bezoekje aan Timanfaya

Één van de terechte highlights op Lanzarote is nationaal park Timanfaya. Timanfaya is in de 18de eeuw ontstaan vanuit een enorme vulkaanuitbarsting. Resultaat: ruim 50 km2 aan opgedroogde lava en zwart maanlandschap. Een bizar gezicht! Vandaag de dag is er nog steeds vulkanische activiteit in Timanfaya, al merk je daar verder niet veel van. Het is zeker de moeite om een ochtendje uit te trekken voor deze bijzondere plek op Lanzarote. Voor €8 per persoon heb je toegang tot Timanfaya en dat is inclusief 40 minuten durende bustocht dwars door het national park heen. Het is een aanrader om bergschoenen aan te trekken. Bij OTTO in de shop kan je terecht voor allerlei outdoor schoenen.

TimanfayaTimanfaya

El Golfo en het groene meer

 El Golfo is één van de mooist gelegen dorpjes ever. Prachtig! Wit gepleisterde huisjes liggen tegen zwarte rotsen aangeplakt met uitzicht over de woeste zee. Hoewel het dorpje zelf weinig te bieden heeft, is het uitzicht er op alleen al de moeite. Als je een stukje van de kust af loopt, vind je er ook nog Lago Verde; een intens groen  meertje. Door het zwart van de omliggende rotsen lijkt het groen zelfs nog groener te zijn. Er wordt gezegd dat het meer gevuld wordt door ondergronds zeewater, waar een algensoort in leeft die het meer zijn groene kleur geeft. Tja. Wat de oorzaak ook is, het is een heel mooi gezicht.

El Golfo

Cueva de los Verdes

Een verzameling enorme rotspartijen, waar je als bezoeker ondergronds doorheen kunt wandelen. Vulkanisch uiteraard. Inclusief natuurlijke concerthal, waar jaarlijks heel wat voorstellingen worden gegeven vanwege de goede akoestiek. De verlichting van het grottenstelsel in combinatie met het reflecterende water en de grillige lava rotsen, maakt de Cueva de los Verdes echt een plaatje.

Cueve

Hotel tips


3264538

Oasis Lanz Club

350 meter van het strand, kamers met compleet ingerichte keuken en een heerlijk zwembad. Een modern restaurant met een bar met live-amusement en gratis WiFi.

Prijs per overnachting: v.a. € 28

Meer informatie


17049989

Hotel Lanzarote Village

All-in hotel tegenover het strand van Los Pocillos met een eigen buitenzwembad en tennisbanen. Elegant ingerichte kamers met een gemeubileerd terras.

Prijs per overnachting: v.a. € 77

Meer informatie