MUST DO: Een dagje eilandhoppen in Kroatië vanaf Hvar

Kroatië staat bekend als een heerlijke bestemming voor iedereen die ervan houdt om op het water te zijn. Met een kustlijn van wel 6000 kilometer lang en meer dan 1000 eilanden is dat ook niet zo gek. De Adriatische Zee is lekker rustig, op de meeste plekken kraakhelder en aangenaam qua temperatuur. Tijdens je reis door Kroatië moet je dan ook zeker een of meerdere dagen op het water spenderen. Wij gingen een dagje eilandhoppen vanuit Hvar en kunnen iedereen deze gave tour aanraden!

Eilandhoppen vanuit Hvar: deze 5 plekken ga je bezoeken

Na de kennismaking met de kapitein en de rest van de groep vertrekt de comfortabele speedboat vanuit de haven in Hvar Town richting de kleinere eilanden. De eerste stop is de Budikovac Blue Lagoon, gelegen tussen drie eilanden. Dit is het meest helderblauwe water dat we in Kroatië gezien hebben. Het lijkt wel een zwembad! Na wat sprongen van de boot en een stukje zwemmen is het tijd voor de volgende stop, de Green Cave. Met een kleiner bootje vaar je de grot in om deze beter te bekijken. Als het rustig is kan je ook hier een duik nemen. 

Na een kort bezoek vaar je richting Stiniva Beach op het eiland Vis. Dit strand ligt ingesloten tussen de rotsen en is in 2016 verkozen tot het mooiste strand van Europa. Op het strand staat een klein restaurantje waar je een biertje kan doen. Hierna bezoek je de Blue Cave, een grot waar het water fel blauw kleurt door het licht dat van onderen de grot bereikt. Je sluit de dag af bij de baai van Palmizana op de Pakleni Eilanden. Hier vind je een paar beachbars waar je wat drankjes kan doen of een hapje eten. 

Let op: De volgorde waarin je de eilanden bezoekt is afhankelijk van het weer, de getijden en de drukte. Het kan dus zijn dat je de eilanden in een andere volgorde bezoekt. Tussendoor maak je ergens een stop waar je kan lunchen.

Wat moet je meenemen op de boot?

  • Zonnebrand
  • Cash voor lunch en entree
  • Snacks
  • Water
  • Handdoek
  • Waterschoenen
  • Zwemkleding

Waar kan je de tour boeken?

De prijs van de tour is afhankelijk van het seizoen en de maanden juli en augustus kan het druk zijn op de eilanden. Dan moet je er rekening mee houden dat je soms moet wachten voordat je bijvoorbeeld de Blue Cave in kan met de kleinere boot. De beste periode om te eilandhoppen is daarom het voor- of najaar omdat het dan wat rustiger en net wat goedkoper is. Je kan het deze tour hier boeken en het is goed om te weten dat je deze tot 24 uur van te voren nog gratis kan annuleren. Enjoy!