Kroatië off the beaten track: Manojlovac waterval in Krka NP

Het Krka National Park is één van de drukst bezochte plekken van Kroatië maar 90% van de bezoekers gaan alleen naar de bekende Skradinski Buk waterval. Wat bijna niemand weet is dat er nog een hele mooie waterval te vinden is die je met veel minder mensen hoeft te delen. Ben je niet vies van wat klimmen en klauteren dan moet je echt een bezoek brengen aan de Manojlovac waterval. Eenmaal aangekomen bij de waterval zie je het water met geweld naar beneden storten en kan je een verfrissende duik nemen in het ijskoude water! 

Entree voor deze waterval is 40 kuna alleen voor deze waterval of 200 kuna voor heel Krka NP. Het ticket kan je bij de Manojlovac waterval kopen.

Hoe kom je bij de Manojlovac waterval?

Om de Manojlovac waterval te bezoeken heb je een eigen auto nodig want vanaf de Skradinski Buk waterval is het nog een klein uurtje rijden naar de parkeerplaats. Je kan op deze locatie je auto parkeren. Vervolgens volg je het zigzag grindpad naar beneden. Dit brengt je naar een vervallen huis waar je letterlijk doorheen moet lopen. Vanaf dit stuk gaat het iets lastiger worden en moet je meer gaan klimmen. Zorg dat je goede schoenen aan hebt want het pad kan glad zijn. Sommige stukjes zijn vrij steil naar beneden maar er hangt een touw om je aan vast te houden. Beneden aangekomen kan je gelijk het water inspringen. Let wel op dat je niet te dicht bij de waterval komt want de stroming kan je onder trekken. Je kan ook nog op een andere plek zwemmen onder een hoger gelegen deel van de waterval. Hiervoor loop je terug omhoog, door het huisje en zodra je weer op het pad bent waar het bankje staat, vind je achter het bankje een pad naar het hoger gelegen deel. Hieronder vind je wat foto’s om je te helpen de juiste weg te vinden naar de Manojlovac waterval. Maak er screenshots van voor het geval je geen bereik hebt daar.

Na het parkeren loop je deze kant op

Hier kan je eerst rechts het smalle pad volgen naar een viewpoint of je kan direct rechtdoor naar de waterval lopen

Ga hier rechts

Bij het bankje (linksonder) kan je twee kanten op. Om uit te komen bij de waterval van onze foto’s moet je hier rechts naar beneden naar het vervalen huis. Achter het bankje vind je een pad naar een ander deel van de hoger gelegen waterval.

Als je rechts naar beneden bent gegaan dan kom je uit bij dit vervallen huis waar je doorheen moet.

De achterkant van het huis

Volg vervolgens het pad naar beneden. Vanaf hier wijst het zich allemaal vanzelf!