De 3 mooiste nationaal parken van Kenia

Kenia is niet de minst toeristische bestemming in Afrika. Samen met Tanzania is dit waarschijnlijk één van de bestemmingen die je zult overwegen als je een eerste reis naar Afrika plant. Ondanks dat Kenia daarmee niet de meest authentieke bestemming is, is het meer dan de moeite waard! Vooral vanwege de prachtige dieren die je er in grote aantallen zult zien. We zetten 3 van de mooiste nationaal parken in Kenia voor je op een rij.

Samburu National Reserve

Samburu is misschien wel nog het meest authentieke nationaal park in Kenia. Het is er relatief rustig en je vindt er dieren die je nergens anders in Kenia zult zien, zoals gravy zebra’s en giraffes. Supermooi! Dwars door Samburu stroomt de Ewaso Ngo’iro rivier, wat enorm veel wild aantrekt. Tijdens een game drive door dit park zul je dan ook moeite moeten doen om géén wild te zien.

Masai Mara

Nog zo’n topper in Kenia. Masai Mara is heel anders dan Samburu en zeker minder spannend qua landschap, maar er is een andere belangrijke reden waarom je dit nationaal park niet over moet slaan: de great migration! In het Noorden van Masai Mara valt de meeste regen, waardoor het wild tijdens de droge periode geleidelijk aan steeds verder naar het Noorden trekt. Als de regentijd weer aanbreekt trekken met name de gnoes massaal naar het Zuiden, waarbij ze de moeilijke rivier Mara over moeten steken. Duizenden gnoes, zebra’s en gazelles die tegelijkertijd door het dal denderen; echt zo’n fantastisch mooi gezicht! Sla Masai Mara dus niet over en belangrijker: zoek van tevoren goed uit hoe het seizoen is qua regenval, zodat je op het juiste moment in dit park bent.

Amboseli National Park

Amboseli is een vrij toeristisch nationaal park. Dit komt vooral door de grote aantallen olifanten die je er vindt én de nabijheid van Mount Kilimanjaro. Dat geeft supermooie vergezichten en natuurlijk foto’s. De olifanten in Amboseli zijn de grootste soort in Kenia met enorme slagtanden. Heel gaaf om te zien! Tot slot regent het weinig in Amboseli dus qua planning hoef je daar geen rekening mee te houden.

Reisinfo

Beste reistijd: Januari t/m maart.
Visum: Benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com