Ultieme reisgadget: Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Deze camera is misschien wel de beste reisgadget die we kennen. Hij bezorgt je namelijk unieke momenten met locals en je maakt er mensen ontzettend blij mee. Zeker als je arme landen bezoekt is het geweldig om de mensen blij te maken met een foto van zichzelf of van hun familie! De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic is net even wat anders dan de Polaroid camera zoals we die allemaal kennen.

Wat maakt de Instax Mini Neo 90 zo speciaal?

Ten eerste natuurlijk de retro look! Hij is verkrijgbaar in zwart en bruin en heeft een uitschuifbare lens. Deze camera maakt foto’s op creditcard formaat die omgerekend zo’n 0,80 cent per stuk kosten. Hij is lekker compact dus ideaal voor mee op reis. Die oude Polaroid camera had toch een veel minder ideaal formaat. Het toffe van de Instax Mini 90 is dat hij bijzonder veel mogelijkheden heeft voor een Instax camera. Zo heb je een partystand, een landschap stand, macrofunctie en kun je selecteren of je veel of weinig licht hebt. Ook kun je de flits aan en uit zetten. De foto’s zijn binnen een paar minuten al ontwikkeld tenzij je ergens bent waar het erg koud is dan duurt het wat langer. Meer ins en outs over deze camera vind je hier.

IMG_4032

Wat mag dat kosten?

De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic heb je al vanaf 149 euro. De foto’s kun je online bestellen en kosten dus omgerekend zo’n 0,80 cent per stuk. Natuurlijk is dit allemaal wat duurder dan je digitale foto’s maar hé, je hebt dan ook wel wat speciaals waar je veel mensen erg blij mee kunt maken. Ook op feestjes is deze camera natuurlijk erg tof!

instax

Een goed alternatief

Een andere fijne gadget is de Fujifilm Instax Share. Dit is een mini printer die dezelfde foto’s print als de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic. De printer kan je via een app verbinden met je telefoon en zo kan je vanaf je telefoon je foto’s in een paar minuten afdrukken. Op die manier is het mogelijk om je foto’s eerst wat te bewerken en weet je precies hoe de foto eruit komt te zien. Iets minder spannend dan de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic dus maar wel een hartstikke handige gadget. Deze is ook nog eens super klein dus perfect voor op reis.

Lees hier verder over de ervaring van het reizen met een Instax/Polaroid camera!