Zesdaagse bucket list trip door Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis:

  • Kitesurflessen voor een IKO certificaat
  • Zandborden
  • Skydiven of duiken met haaien
  • Traditionele Zuid-Afrikaanse BBQ

Dag 1: Kaapstad ontdekken

Tijdens dit adrenaline spektakel verblijf je in het SaltyCrax Backpackers Hostel in Table View (een wijk in Kaapstad). Het hostel is gelegen op loopafstand van Kite Beach en dicht bij het station, restaurants, bars en winkels. Als je vroeg op de dag aankomt, kun je een tour door het centrum van Kaapstad nemen of relaxen op de witte zandstranden met uitzicht op de indrukwekkende Tafelberg. In de middag is er een traditionele Zuid-Afrikaanse BBQ. De rest van de avond kun je zelf invullen om het bruisende nachtleven met de vele lokale bars en pubs te ontdekken.

Dag 2: Kitesurfen

Dag 2 staat in het teken van kiten. Jouw kitesurfinstructeur neemt je mee naar het wereldberoemde Kite Beach. Je hebt een waanzinnig uitzicht over de Tafelberg hebt en de kitesurfcondities zijn top: er is een constante aanvoer van wind en er zijn goede golven. Je eerste lesdag begint met de volgende lessen:

Les 1: introductie in kitesurfen. Waaronder veiligheid, uitleg over de uitrusting en de wind.
Les 2: waterintroductie. Waaronder handhaving van de kite, zelf staan en hopelijk bodydragging in het water. Bodydragging is zonder board door de kite worden voort getrokken door het water.

Je wordt na een leuke en enerverende dag kiten teruggebracht naar het hostel. Relax bij het vuur terwijl een potjie, een heerlijke traditionele Zuid-Afrikaanse stoofpot, wordt bereid. De rest van de avond kun je geheel zelf invullen.

Dag 3: Kitesurfen

Na het ontbijt wordt je weer naar het strand gebracht. De laatste kitesurflessen bevatten het volgende:

Les 3: watervaardigheden. Waaronder geavanceerd bodydragging en basis boardskills.
Les 4: boardvaardigheden. Waaronder de eerste keren starten met board.
Les 5: onder toezicht kiten en tips.

Na alle lessen gevolgd te hebben ben je een IKO geaccrediteerde kitesurfer en ontvang je een certificaat waarmee je overal in de wereld kunt kitesurfen! We gaan weer terug naar het hostel om te dineren.

Dag 4: Zandborden

Na vroeg opstaan en te hebben ontbeten, gaan we naar Atlantis. Onderweg komen we langs het mooie Melkbosstrand. Je zandbordinstructeur zal je laten zien en leren hoe je in de duinen board. Na deze uitdaging gaan we naar het strand om te lunchen en het zand van de zandbordles van je af te spoelen. Het diner zal in het hostel geserveerd worden.

Dag 5: Van de kliffen springen

Na het ontbijt gaan we naar de prachtige Kamikaze Canyon voor een wandeling. En als wandelen niet genoeg voor je is, kun je ook nog klifduiken! Er zijn verschillende sprongen vanaf 3 meter tot en met wel 22 meter hoog! Je springt in kristalheldere meren. Adrenaline!

Dag 6: Skydiven of duiken met haaien

Op dag 6 van het avontuur rijden we in ongeveer 20 minuten richting de westkust naar de skydivezone. Je duo-instructeur zal je een korte uitleg geven voordat je in het vliegtuig stapt. Je ziet Kaapstad van boven: eerst vanuit een vliegtuig en daarna vanuit de lucht tijdens jouw skydive. Wauw!

Wil je liever het water in vandaag? Dan ga je richting Gansbaai om te gaan duiken met haaien. Niet zomaar haaien, maar de witte haai. Gelukkig zit jij op redelijk veilige afstand in een kooi terwijl deze joekels worden gevoerd. Eng of cool?

Klik hier voor meer info over deze bucket list trip om direct te boeken!