Peru is het ideale instapland voor Zuid-Amerika. De natuur is geweldig mooi, de mensen zijn er bijzonder vriendelijk en het reizen is erg makkelijk. De ene dag sta je in de woestijn, dan weer lig je aan het strand en de volgende dag sta je met je voeten op het ijs op bijna 5000 meter hoogte. In Peru is het allemaal mogelijk. Er zijn ontelbaar veel leuke bezienswaardigheden te bezoeken en activiteiten te ondernemen. Om je snel te laten zien wat Peru als reisbestemming te bieden heeft aan bezienswaardigheden en activiteiten vind je hier een lijstje met 10 dingen die je volgens ons zeker niet mag missen in Peru!

dscf1187

#1 Een trekking maken

In Peru kan je de meest mooie trekkingen maken. Denk aan de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu maar kijk zeker ook eens naar de trekkingen die je kan maken bij Huaraz en de Colca Canyon. Je hoeft niet super ervaren te zijn want zeker rond Huaraz en de Colca Canyon kan je al een gave trekking maken van 1 of 2 dagen.

activiteiten en bezienswaardigheden peru

#2 Vliegen over de Nazcalijnen

De oude Nazcalijnen zijn nog steeds één groot mysterie. Deze gigantisch tekeningen kan je het beste zien vanuit de lucht. Spring in een kleine vliegtuigje en zie de mooiste tekeningen zoals de kolibrie en het aapje. Hier lees je onze tips voor een vlucht over de Nazcalijnen.

vliegen

#3 Sandboarden in de woestijn

Dit was by far het leukste wat wij hebben gedaan in Peru! Met een ‘buggy’ scheur je door de woestijn en onderweg stop je op de top van de hoogste zandheuvels. Je gaat op je board liggen en glijdt vervolgens met hoge snelheid de heuvel af terwijl de zon langzaam ondergaat. Hier lees je er alles over.

sandboarding huacachina

#4 De zoutterrassen van Maras bezoeken

Deze plek is een van de mooiste bezienswaardigheden van Peru en is gelukkig tot nu toe nog steeds vrij onbekend. De 3000 zoutterrassen komen uit de tijd van de Inca’s en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik. Uit een bron komt extreem zout water dat ze zo nu en dan in de terrassen laten stomen. Vervolgens verdampt het water en blijft het zout over. Bij een bezoek aan de zoutterrassen mag je over de paden van de terrassen lopen en kan je geweldige foto’s maken. Hoe je er komt lees je in dit artikel.

zoutterrassen peru maras

#5 Coca thee drinken

Om hoogteziekte tegen te gaan is het een aanrader om zo nu en dan coca thee te drinken. Deze thee zit vol cocabladeren en geeft je daardoor al snel een fitter gevoel. Daarbij smaakt het ook nog eens prima!

coca thee peru

#6 Condors spotten bij de Colca Canyon

De Colca Canyon is een van ‘s werelds diepste canyons en een bezienswaardigheid op zichzelf. Hier heb je een fantastisch uitzicht en daarnaast is het de beste plek in Peru om de reusachtige Condors te spotten. Deze enorme vogels hebben soms wel een spanwijdte van 3,2 meter…

colca canyon

#7 Shoppen in Cuzco

Als je ergens goed kan shoppen in Peru dan is het wel in Cuzco! Hier vind je de leukste souvenirs en kleding gemaakt van alpaca wol. Zeker in de San Blas area zitten veel leuke winkeltjes. Meer lezen over Cuzco? Deze gratis bezienswaardigheden mag je in ieder geval niet overslaan.

dscf1995

#8 Zeeleeuwen spotten bij de Ballestaseilanden

Tussen Lima en Huacachina ligt het kleine stadje Pisco. Vanuit hier kan je op de boot spingen om een bezoekje te brengen aan de Ballestaeilanden. Deze eilanden zijn een beschermd natuurgebeid en je kan er allerlei dieren spotten zoals zeeleeuwen, pinguïns en pelikanen.

img_6320

#9 Verdwaal op een lokale markt

De markten van Cuzco en Arequipa zijn elke dag open en zeker de moeite waard om even overheen te struinen. Ze verkopen er van alles van vlees en vis tot kruiden en verse smoothies.

dscf1519

#10 Machu Picchu bezoeken

Als laatste mag een bezoek aan Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door Peru! Bezoek niet alleen Machu Picchu zelf maar wandel ook vooral naar de Sun Gate of klim maar Machu Picchu Mountain of Huayna Picchu voor een nog spectaculairder uitzicht. Al onze tips voor Machu Picchu kan je hier vinden.

machu picchu perudscf1678