Is Jordanië veilig als reisbestemming?

Is Jordanië veilig voor een rondreis? Dit is één van de meest gestelde vragen van mensen die denken over een reis naar Jordanië. De afgelopen jaren bezochten wij dit Jordanië meerdere keren en zijn ondertussen verkocht aan dit kleine land in het Midden-Oosten. Helaas is het al heel wat jaren onrustig in bepaalde landen in het Midden-Oosten. Omdat Jordanië onder andere grenst aan Syrië en Irak, is het niet zo gek dat mensen zich afvragen of Jordanië wel een veilige bestemming is. In dit artikel geven we je meer duidelijkheid hoe het zit met de veiligheid in Jordanië.

Jordanië is een veilige baken

Ondanks alle onrust in de buurlanden is Jordanië wel degelijk veilig. Juist Jordanië is het land dat als een soort veilige baken vormt tussen alle landen met onrust. Er wonen veel vluchtelingen in Jordanië die zich vooral in het noorden van Jordanië gevestigd hebben. Als toerist krijg je hier weinig tot niets van mee. 95% van de bevolking is Islamitisch dus daar zul je wel rekening mee moeten houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om als vrouw niet in een kort broekje te lopen en is het niet gebruikelijk om naast iemand van een ander geslacht in de bus te gaan zitten.

De buurlanden Syrië en Irak

Door de burgeroorlog in Syrië zijn er veel vluchtelingen naar Jordanië gekomen. Zij hebben zich voornamelijk in het noorden gevestigd of in de hoofdstad Amman. Om er zeker van te zijn dat je hier niets mee te maken krijgt raden we je aan om uit de buurt te blijven van de noordelijke grens. Ook de grens met Irak moet je vermijden. Amman is overigens hartstikke veilig.

De meest veilige manier om in Jordanië te reizen

De meest voorkomende en veilige manier om in Jordanië te reizen is met een huurauto. Zo ben je niet afhankelijk van taxi’s en het openbaar vervoer. De wegen zijn goed geasfalteerd en het verkeer is erg rustig in Jordanië. Alleen in en net buiten Amman kan het wat drukker zijn. Meer informatie over zelf autorijden in Jordanië lees je in ons artikel met tips voor een auto huren en rijden Jordanië.

De ultieme reisroute door Jordanië

Wij hebben meerdere keren een reis door Jordanië gemaakt en hebben met al deze ervaringen de ultieme reisroute voor Jordanië gecreëerd. Deze route neemt je mee langs de meest mooie en bijzondere plekken die Jordanië te bieden heeft en deze plekken zijn stuk voor stuk allemaal veilig.