Huur een privé eiland: Little Cay en Sandy Cay in Honduras

Er zijn een paar gedachten waarbij iedereen weg zwijmelt, waar niemand ‘nee’ tegen kan zeggen en zeker een keer in zijn leven meegemaakt wil hebben. Wat dacht je van een privé eiland? Voeg daar nog een tropische bestemming en een zeer redelijke prijs aan toe en je droom komt uit!

Sandy Cay

Ja, je moet er even voor in het vliegtuig stappen, maar de prijs is zo laag dat het zelfs in een backpackersbudget past. Ik heb het over Little Cay en Sandy Cay, 2 kleine eilandjes in de Caribische Zee vlakbij Utila – het party en duik eiland in Honduras. Family owned met een Caribische touch.

De eilandjes zijn klein, op beide staat maar 1 huis en in een aantal minuten kun je om het hele eiland lopen. Het water is ontzettend helder en perfect om te snorkelen en zwemmen. Met niemand die op je vingers kijkt is dit de locatie voor een goed feestje of wellicht huwelijksreis.

Sandy Cay

Sandy Cay was oorspronkelijk een kokosnoot eiland en staat nog steeds vol met kokosnoot bomen. Een verse kokosnoot, wat een tropische gedachte! Het huisje heeft 6 slaapplaatsen, maar met de stapels matrassen in het huis kun je tot 14 personen kwijt.

Little Cay

Little Cay is – wellicht een beetje vreemd – het grootste eiland van de 2. Er zijn 3 slaapkamers en een losse cabin, waarin je in totaal 16 personen kunt accomoderen. Dit eiland is de luxere versie en het huis is ook aanzienlijk groter.

Sandy CayKosten

De prijs die de familie Jackson rekent is bijna niet te geloven: slechts $145 (€105) per nacht tot 6 personen, (totaal, niet per persoon), elke extra persoon is $10 (€7) voor Sandy Cay en $15 (€11) voor Little Cay.

Reserveringen & contact

De eilanden worden gerund door Barry & Erica Jackson, de meest relaxte personen die je je voor kunt stellen. Je kunt hen bereiken via cayosutila@hotmail.com of (504)2- 408-3100. Het kan even duren voor ze op hun e-mail reageren, that’s the island life!

Tijdens je verblijf kun je Barry voor alles bellen. Je betaalt voor de bootritjes, maar hij doet zelfs boodschappen voor je. En wat zeker niet kan ontbreken: the catch of the day. Een vers gevangen vis, gefileerd en wel, klaar om op de bbq te gaan!

Mijn ervaring

Geluk als wij hadden was er een paar dagen na ons telefoontje al plaats op het eiland. En dus zochten we 14 leuke mensen uit om dit avontuur mee te beleven. Wat een tropische bestemming is het. Een prachtig strand, super helder water en genoeg slaapplaatsen voor iedereen. Zwemmen, snorkelen, kaarten, lezen, zonnen, praten en drinken. Niets moet en alles mag.

Meer informatie vind je op www.utilacaysrentals.com

Reisinfo

Beste reistijd: Februari t/m mei
Visum: Krijg je bij aankomst.
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com