Goedkoop op wintersport: 5 Handige tips

De winter komt er weer aan en zodra de eerste sneeuw valt, sta je weer uren in de file en heeft de NS nog meer vertraging dan normaal. Gelukkig brengt die sneeuw ook een boel plezier want in de winter kunnen we weer massaal op wintersport! Hoewel veel mensen denken dat de wintersport ontzettend duur is, kan het ook anders. Wij gaan je helpen om je wintersportvakantie dit jaar een stukje goedkoper te maken met deze 5 tips.

IMG_5186

#1 Bespaar op je uitrusting

Wat skiën soms zo duur maakt, is dat je zoveel nodig hebt. Vervoer, accommodatie, een skipas en natuurlijk je hele outfit. Door te bezuinigen op het laatste kan je een boel geld besparen. Er is vast nog wel iemand in je familie of vriendenkring die een passende outfit heeft liggen. Is dit niet het geval kijk dan gewoon eens op Marktplaats. Daar heb je genoeg keuze en de prijzen zijn een stuk leuker dan die in de winkel!

#2 Ga in een goedkope periode

De periode waarin je gaat, zal vaak bepalen of jouw wintersport vakantie extreem duur is of extreem goedkoop. Wanneer je in het laagseizoen gaat, zijn er hele leuke aanbiedingen te vinden. Reis je met kinderen dan ben je vaak gebonden aan de schoolvakanties en dan gaat deze tip helaas niet op. Heb je wel de kans om buiten het hoogseizoen te gaan dan moet je deze kans zeker grijpen. Het scheelt namelijk een boel in de kosten.

IMG_5103

#3 Bezoek minder bekende skioorden

Je bent waarschijnlijk al snel geneigd om voor de wintersport te kiezen voor een van de bekende skioorden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Door die bekendheid betaal je vaak ook erg veel omdat het simpelweg zo populair is. Toch zijn er genoeg alternatieven te vinden met ook erg goede en leuke skioorden. Denk bijvoorbeeld eens aan Bulgarije of Tsjechië? Beide landen worden steeds populairder voor de wintersport en dat is niet voor niets zo!

#4 Geniet kort maar krachtig

Hard gewerkt in de zomer maar niet genoeg geld om 11 dagen weg te gaan? Geen ramp, een weekje skiën is ook heerlijk toch? Zeker wanneer je met het vliegtuig gaat, ben je er vaak zo en kan de pret meteen beginnen.

IMG_5174

#5 Eet bij lokale restaurants

Natuurlijk is het super makkelijk om gewoon te eten in je hotel of bij dat mooie restaurant om de hoek maar dat kost wel al snel heel wat centen. Wat je ook kan doen is gewoon een lokaal restaurant opzoeken dat er net wat minder gezellig uitziet. Zeker in een land als Bulgarije kan je zo een boel geld besparen en het eten is vaak net zo lekker of lekkerder.

Op wintersport met Corendon

Combineer je bovenstaande tips dan kan je nu met Corendon al vanaf 299 euro een volle week op skivakantie naar Bulgarije. De vlucht en een 4 of 5 sterren hotel zijn daar dan bij inbegrepen. Check Corendon.nl voor meer info over deze aanbieding.